header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Врати се Православљу!" Штампај Е-пошта
субота, 15 август 2009
  "ВРАТИ СЕ ПРАВОСЛАВЉУ!"
 
           На Трнову Петку (Св. преподобну Параскеву Римљанку) верни народ браничевске епархије дочекао је владику Игњатија Мидића у селу Радинац код Смедерева, направивши шпалир и окренувши леђа владици. Верници су били обучени у мајице на којима је на леђима писало: "Срби народ мој, Христов народ а не папин".
 
 
Слика 1
Image

Док је владика пролазио поред они су полугласно говорили: "Врати се Православљу!" и када је литургија почела и ђакон рекао: "За спасење наше", верници су га гласно исправили: "За спасење душа наших" и мирно изашли из цркве. Овај мирни протест је изазвао видно узнемирење код владике, присутног свештенства а посебно код домаћина протојереја Милосава Стефановића који је овом приликом добио право ношења напрсног крста и разговарајући са верницима и укоравајући их (што су му покварили славље и дочек владике) изјавио је да од данас "мора да служи по владикином "типику"" односно супротно одлуци Сабора.

                                                                  

Слика 2
Image

  

Слика 3
Image

   

Слика 4
Image

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 02 мај 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.