header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ексклузивно: Отворено писмо надбискупа Карла Вигана председнику Трампу Штампај Е-пошта
понедељак, 02 новембар 2020

 Увод: Римокатолички надбискуп Карло Мариа Вигано је дугогодишњи ватикански инсајдер, али такође и једна од најистакнутијих личности традиционалистичке струје у светском католицизму и беспоштедни критичар политике коју води тренутни папа Франциско. Вигано изврсно познаје ватиканске механизме моћи зато што се деценијама налазио на највишим положајима, а једно време је служио и као нунције у Сједињеним Америчким Државама.

Подразумева се да Вигано своју критику саопштава искључиво са позиција римокатоличке теологије и светоназора. То га самим тим не чини симпатизером Православља, али много тога што он има да каже позитивно одјекује и код православаца, који се сусрећу са сличним богоборачким притисцима и изазовима у данашњем свету. У продужетку је „отворено писмо“ које је надбискуп Вигано пре неки дан упутио америчком председнику Доналду Трампу. Мало је вероватно да ће текст ове посланице бити уручен Трампу, а још мање да би га председник са својим скромним  интелектуалним капацитетима разумео чак и када би га прочитао. Али као отворено писмо упућено свим угроженим становницима света којима одметнута глобалистичка врхушка – која сада обухвата и највише структуре Римокатоличке цркве, или „дубоку Цркву,“ како ју је Вигано назвао – ради о глави, писмо је пун погодак.

Стефан Каргановић

https://www.furorteutonicus.eu/

+ + +

ОТВОРЕНО ПИСМО

Председнику Сједињених Америчких Држава

Доналду Трампу

 

 Господине председниче,

Дозволите ми да вам се обратим у овом часу судбоносном по цео свет, који је угрожен глобалном завером против Бога и људског рода. Пишем вам као надбискуп, као прејемник апостола, и као бивши нунцио у Сједињеним Америчким Државама. Обраћам вам се усред ћутања како грађанских тако и верских ауторитета. Примите ове моје речи као „глас вапијућег у пустињи“ (Јован, 1:23)

Као што сам рекао у писму које сам вам упутио у јуну, у овом историјском тренутку силе зла су постројене у беспоштедној борби против сила добра. Те силе зла делују моћно и организовано у нападу на децу Светла, која су смућена и растројена, и напуштена од стране својих световних и духовних вођа.

Свакодневно смо сведоци све учесталијих напада оних који желе да разоре саме основе друштва: природну породицу, поштовање према људском животу, љубав према отаџбини, слободу у образовању и трговини. Сведоци смо како националне и верске вође  активно саучествују у овом самоубиству западне културе и њене хришћанске душе, док се основна права грађана и верника потиру позивајући се на ванредно здравствено стање које се све очигледније разоткрива као алатка за успостављање једне нечовечне, безличне тираније.

У току је спровођење свеобухватног плана под називом Глобални преображај (Great Reset). Архитекта тог плана је глобална елита која настоји да човечанство потлачи наметањем мера принуде којима би се драстично ограничила слобода појединаца и свеукупног становништва. У неколико земаља, овај план је већ одобрен и исфинансиран; у другим земљама он је у зачетку. Иза светских вођа који су саучесници и извођачи овог пакленог пројекта налазе се бескрупулозне личности које финансирају Светски економски форум и Догађај 201, што промовишу ту агенду.

Сврха Великог преображаја је наметање здравствене диктатуре која подразумева мере за гушење слободе, а све то је прикривено примамљивим обећањима да ће бити обезбеђен лични доходак за све и да ће лични дугови бити поништени. Цена таквих уступака од стране Међународног монетарног фонда биће одрицање од приватне својине и прихватање програма вакцинације против Ковида-19 и Ковида-21, што промовише Бил Гејтс у сарадњи са водећим фармацеутским предузећима. Поред огромне економске добити која подстиче промотере Великог преображаја, наметање вакцинације биће пропраћено условом да сви носе „здравствени пасош“ и дигиталну личну карту, што ће довести до праћења контаката становништва читавог света. Они који наведене мере не буду прихватили биће заточени у логорима или ће бити стављени у кућни притвор, а сва њихова имовина биће одузета..\

Господине председниче, сматрам да вам је већ познато да ће Велики преображај у неким земљама бити изведен између краја ове године и првог тромесечја 2021. У ту сврху, планирају се додатна закључавања, што ће званично бити образложено наводним другим  и трећим таласима пандемије. Вама су савршено позната средства помоћу којих се сеје паника и правдају оштра ограничавања појединачних слобода, чиме се вешто изазива економска криза широм света. По намери њених архитеката, ова криза има за задатак да прибегавање народа ономе што се нуди под синтагмом Великог преображаја учини бесповратним, чиме ће се задати коначни ударац свету чије постојање па и само сећање они желе да сасвим пониште. Али овај свет, господине председниче, се састоји из људи, установа, вера, култура и идеала: то су народи и вредности који се не понашају као роботи, који нису послушни као аутомати, зато што су саздани са душом и срцем, зато што су повезани духовним спонама које своју снагу црпу одозго, од истога Бога коме наши противници пркосе, као што је то учинио Луцифер на почетку времена својим  „non serviam" (одбијањем да се потчини Господу).

Постоје многи –као што врло добро знамо – којима смета ово позивање на сукоб између добра и зла и указивање на „апокалиптичке“ назнаке зато што то, по њима, узбуркава духове и заоштрава поделе. Није изненађујуће да код противника то изазива бес зато што види да је разоткривен управо када је веровао да је без отпора стигао до срца тврђаве коју жели да освоји. Оно што јесте изненађујуће, међутим, јесте то да нема никога да звони на узбуну. Реакција дубоке Државе на оне који разоткривају њене планове је смушена и несувисла, али то је разумљиво. Баш сада када се уз саучесништво главних медија успело да прелазак на Нови светски поредак делује као нешто готово безболно и неопажено, најразноразније преваре, скандали и злочини испливавају на светлост дана.

До пре неколико месеци било је лако извргавати руглу као „теоретичаре завере“ све оне који су обелодањивали ове језиве планове, чијем смо извођењу ми сада сведоци до најситнијих појединости. Никоме, до прошлог фебруара, не би пало на памет да ће у свим нашим градовима бити могуће хапшење грађана просто зато што су пожелели да се прошетају улицом, да удишу ваздух, да своје продавнице држе отвореним, или зато што недељом желе да иду у цркву. Али то се сада дешава широм света, чак и у прелепој  Италији коју многи Американци сматрају малом, опчињавајућом земљом препуном древних споменика, цркава, љупких градова и карактеристичних села. И док су политичари забарикадирани у својим палатама, одакле обзнањују декрете попут персијских сатрапа, привреде пропадају, радње се затварају, а народима се забрањује да живе својим животом, да путују, раде и моле се Богу. Катастрофалне психичке последице ове операције већ су видљиве, почевши од самоубистава очајних привредника и наше деце, одвојене од својих пријатеља и школских другова, којима је наређено да прате наставу док у самоћи седе код куће, испред екрана својих компјутера.

У Светом писму, апостол Павле нам говори о „ономе који се супроставља“ пројави тајне безакоња, о катехону (Друга посланица Солуњанима, 2:6—7). У религијском домену, та препрека злу је Црква, а посебно институција Папства; у политичком домену, то су они који ометају завођење Новог светског поретка.

Као што је сада јасно, онај који седи на столици светога Петра издао је од самог почетка додељену му улогу да би штитио и промовисао глобалистичку идеологију дубоке Цркве, која га је и изабрала из својих редова.

Господине председниче, ви сте јасно истакли да желите да браните свој народ – „један народ под Богом“ [званична девиза САД – прим. преводиоца], основне слободе и вредности у одбрани којих нема компромиса, а што се пориче и против чега се данас води борба. Ви  сте, драги председниче, тај „који се супроставља“ дубокој Држави и коначном јуришу деце таме.

Из тога разлога је неопходно да сви људи добре воље постану убеђени у епохални значај предстојећих избора, не толико због овог или оног политичког програма, него због општег надахнућа ваше акције која на најбољи начин – у тренутном историјском контексту – представља отелотворење оног света, нашег света, који желе да пониште путем закључавања. Ваш противник је такође и наш противник: то је противник људске врсте, онај који је „убица од почетка“ (Јован, 8:44).

Око вас су са вером и храброшћу окупљени сви који вас сматрају последњим гарнизоном против светске диктатуре. Алтернатива је свој глас дати особи којом манипулише дубока Држава, ко је озбиљно компромитован скандалима и корупцијом, ко ће Сједињеним Државама урадити оно што Хорхе Мариа Бергољо ради Цркви, премијер Конте Италији, председник Макрон Француској, председник владе Санчез Шпанији, и тако даље. Подложност Џоа Бајдена уцени – исто као у случају прелата у ватиканском „чаробном кругу“ –  учиниће да буде безочно коришћен, омогућавајући нелегитимним центрима моћи да се уплићу у унутрашње политичке процесе и у међународне односе снага. Очигледно је да они који њиме манипулишу већ имају неког горег о њега, којим ће га заменити чим се за то укаже згодна прилика.

Па ипак, усред ове суморне слике, овог наизглед незауставивог напредовања „невидљивог непријатеља,“ указује се трачак наде. Непријатељ не зна да воли и не разуме да није довољно обезбедити општи доходак или поништити дугове на некретнине да би се масе потчиниле и убедиле да пристану на жигосање као стока. Овај народ, који је превише дуго трпео злоупотребе гнусне и тиранске власти најзад поново открива да има душу; он схвата да није сагласан да своју слободу замени уравниловком и поништењем свога идентитета; народ најзад почиње да разуме значај породичних и друштвених веза и спона вере и културе што обједињују поштене људе. Овај Велики преображај је осуђен да пропадне зато што они који су га испланирали не схватају да још увек има људи који су спремни да изађу на улице у одбрани својих права, да заштите вољене особе и да обезбеде будућност својој деци и унуцима. Нечовечност глобалистичког пројека који почива на нивелисању бедно ће се разбити о чврсто и храбро противљење деце Светла. Непријатељ на својој страни има Сатану, онога који зна једино за мржњу. Али на нашој страни ми имамо Господа  Свемогућег, Бога над војскама у борбеном распореду, и Пресвету Богородицу која ће смрскати главу древне Змије. „Ако је Бог с нама, ко ће на нас?“ (Рим. 8:31)

Господине председниче, ви сте врло свесни чињенице да се у овом одсудном часу Сједињене Америчке Државе сматрају одбранбеним зидом којем су поборници глобализма објавили рат. Положите вашу веру у Господа, окрепљени речима апостола Павла: „Све могу у Исусу Христу који ми моћ даје“ (Фил. 4:13). Бити оруђе божанског Промисла намеће огромну одговорност за подношење које ћете јамачно примити сву потребну благодат, пошто се за вас усрдно моли и својим молитвама вас подржава мноштво људи.

Са оваквом небеском надом и уверавањем да се молим за вас, за прву даму, и за ваше сараднике, од свег срца вам шаљем благослов.

Нека Бог благослови Сједињене Америчке Државе!

Карло Мариа Вигано,

Титуларни надбискуп Улпиане,

бивши апостолски нунцио у Сједињеним Америчким Државама

 

 Превод и приређивање за „Борбу за веру“,

Стефан Каргановић

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 новембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
Строго забрањујемо преузимање материјала са „Борбе за веру“ у циљу њиховог публиковања у клиповима на „Јутјубу“ без нашег претходног одобрења.

(Детаљније овде:)

+ + +

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"Борба за веру" на "Рутјубу":

 
На канал ући кликом на слику или овде:
+ + +
 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.