header image
НАСЛОВНА СТРАНА
За очување породице! Штампај Е-пошта
уторак, 01 септембар 2009

Породична шетња у Београду 12. септембар

Image        Саопштење за јавност Српског сабора Двери поводом манифестације Породична шетња, 12. септембар у 16 часова, плато испред Храма Светог Саве у Београду

ЗА ОЧУВАЊЕ ПОРОДИЦЕ!

Image 

Време у коме живимо чини нас сведоцима различитих покушаја омаловажавања и обесмишљавања највећих цивилизацијских вредности. Били бисмо слепи и глуви за истину ако себи и друштву чији смо грађани не бисмо признали да нешто што има намеру да се наметне као дух савременог времена жели да поништи три највредније улоге човека: улогу родитеља, улогу детета и улогу супружника.

Јасно је да без ових категорија нема здраве, нормалне породице, која није основна ћелија друштва, већ једина средина у којој јединка стасава у оно што зовемо човеком, најпре у вредносном смислу. Нажалост, данашњи свет, узев у обзир сва средства јавног информисања и делања, а и савремену психологију и педагогију, као да се труде да ове три категорије што више удаље једну од друге, свесни или несвесни шта тиме заправо чине. Зашто је то тако не желимо да нагађамо. Оно што ми желимо јесте да својим активизмом, као појединаца и удружења, понудимо једну другу, лепшу слику света.

Породичном шетњом, јединственим догађајем у Србији, желимо да пренесемо поруку да сами бирамо свет у коме ћемо живети. Желимо да поручимо заједно са свим људима добре воље да породица није превазиђена друштвена категорија, већ заједница најискренијих људских односа, да брак није парче папира, већ тајна сједињења мушкарца и жене, да имамо своје легално и легитимно право да чувамо сваки нови живот, своју децу, своја уверења и свевремене вредности.

Сабирно место је Храм Светога Саве, као симбол Београда и Србије са свим њеним грађанима, без обзира на верску и националну припадност. Зато позивамо све наше суграђане, али и становнике других градова у Србији, да прошетамо заједно за ОЧУВАЊЕ ПОРОДИЦЕ и ПРОМОЦИЈУ ЖИВОТА!!!

За вечите вредности! За маму и тату! За сваки нови живот!

Београд, 12. септембар 2009, плато испред храма Светог Саве у Београду! Имамо право!

       У Београду, 26. августа 2009.

         http://www.dverisrpske.com/tekst/174375
Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 септембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ДОНАЦИЈЕ ЗА САЈТ:

(ОБЈАШЊЕЊЕ )

Порука од нашег читаоца Александра коју нам је послао скупа са својом донацијом:

„Коначно сте нам дали могућност да и ми читаоци помогнемо вама, који толико чините за све нас. Хвала вам на томе. Свако добро у Господу“.

Александар

+ + +

ДУШЕКОРИСНЕ  ПОУКЕ ИЗ ОПТИНСКЕ ПУСТИЊЕ:

(избор и превод са руског: "Борба за веру"
 
"Својство истинског покајања је да отвара очи за сопствену греховност и грех уопште".
 (Преподобни Никон Оптински)
 
"Када је Бог у твојој лађи, то не значи да олује неће бити, већ да твоја лађа неће потонути".
 
"Јеванђеље је као падобран - неће ти користити ако је затворено".


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.