header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Схи – архимандрит Гаврило Ралетиначки: Исцељеље детета болесног од падавице Штампај Е-пошта
уторак, 16 март 2021

ПЛОДОВИ МОЛИТВЕ, ПОСТА, ИСПОВЕСТИ И ПРИЧЕШЋА

Једна породица у Нишу имала је мушко дете које је од седмог месеца по рођењу оболело од падавице. Родитељи су тражили лекара на све стране, али нигде није било помоћи.

Када је дете доспело за школу, родитељи су га уписали, али учитељ није хтео да га задржи у школи, јер је за време наставе имало нападе демонске. Водили су га и по црквама, али му ни цркве нису помогле. Напослетку одведу га у манастир Светога Романа и тамошњем свештенику Рајку испричају шта су све предузели да га излече, али све је било узалуд. Обећају манастиру велики прилог, ако им дете ту нађе лека.

Свештеник им је објаснио да Бог не лечи за новац, како то чине земаљски лекари. Он од Хришћана захтева да живе по Његовом Светом Јеванђељу, да избегавају зло и да чине добро; кад погреше, да се покају; да недељним и празничним данима учествују у заједничким богослужењима у храму; да празнују црквене празнике; да посте црквене постове и моле се Богу у својим кућама ујутро и увече, па ће дете бити здраво. Болест долази као последица греха. Понекад деца испаштају због грехова својих родитеља. Зато, ако желе да им дете оздрави, нека промене начин живота, саобразно Светом Јеванђељу, нека се моле код куће ујутро и увече и потом дођу да се причесте.

Они су послушали и дете им је оздравило.

Ево где је кључ и ризница нашег живота и здравља и душевног и телесног. Значи, прво треба увидети своје грехе, њих откајати – па живот исправити, а Господ као прави Лекар ту је. Он ће одмах све излечити. Сам Господ казао је да се демонски род изгони само молитвом и постом. А где нема молитве и поста, тамо зли демони пландују и уживају као у своме дому.

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.