header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Табела за групно читање Псалтира Штампај Е-пошта
понедељак, 15 март 2021

 Поштовано Уредништво,

Шаљем вам табелу, коју сам направио за читање Псалтира. Овде сам то поделио браћи и сестрама који читамо по 2 катизме сваки дан, по препоруци митр. Неофита. Ми смо кренули после Никољдана а ову табелу сам мало преправио да почиње од сутра.

У неко доба неко ме питао можемо ли да чешће мењамо катизме, па смо се договорили да мењамо на сваке две седмице (а не на сваки месец). Предност табеле је, да када не може да се скупи 10 познаника који би читали, онда може да се нађе преко "пријатеља мог пријатеља", кога не морамо лично да познајемо (овде имам браће коју не знам лично него сам попунио табелу преко пријатеља који је позвао свог пријатеља, кога никада нисам видео). Довољно је да се попуни табела са именима, подели свима у неформалној групи која не мора међусобно да се познаје и да се крене.

Па, тако да предлажем да се ово подели преко сајта и позову сви верни да појачају молитву у време поста, а и касније, и тако могу независно од места живљења да испуњавају свакодневно читање Псалтира. Једна врста молитвеног сабрања као противдејство мрежама непоменика.

 

Сарадник "Борбе за веру": Н.Ђ.

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.