header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Архиепископ владикавкаски Леонид исправио митрополита Илариона Штампај Е-пошта
недеља, 18 јул 2021

 Заменик председавајућег Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије рекао је да нико нема право да у име човека доноси одлуку о његовој вакцинацији...

Архиепископ владикавкаски и алански Леонид, који је заменик председавајућег Одељења за спољне црквене везе митрополита волоколамског Илариона, у врло благој форми, али је ипак исправио свог шефа, који се претходно категорички заложио за  обавезну вакцинацију у Русији (овде:).

За разлику од митрополита Илариона, архиепископ Леонид је рекао да одлуку о вакцинацији свако треба да доноси самостално и нико нема право да му даје било какав савет по овом питању, а још више упутства.

Вакцинисати се - не вакцинисати се? Да се ​​лечи, али како тачно? Да ли је ово крај света или не, и колико дуго ће нам Господ дати да живимо? Питања су сложена. Давање било каквих савета није умесно. У овој ситуацији, свако доноси одлуку за себе, свако одлучује са својом малом Црквом“, рекао је владика у интервјуу за публикацију„«Мужская работа», преноси Интерфакс“.

 „Ни под којим околностима не бисмо смели за рачун свог ега, доводити у питање здравље и живот других људи. Али такође морамо схватити да је Господ створио човека слободним и, пре свега, даривао га слободом избора. Нико нема право да доноси одређене одлуке за некога, посебно оне које се тичу његовог личног здравља“, сматра архиепископ Леонид.

 

Извор: "Русская линия"

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 18 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.