header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Оба лекара прокупачког Дома здравља који су преминули од ковида-19, вакцинисана са две дозе Штампај Е-пошта
понедељак, 06 септембар 2021
           Директорка Дома здравља у Прокупљу Верица Бојчић изјавила је да је двоје лекара специјалиста који су радили у амбуланти у Житном Потоку преминуло од ковида-19. Бојчић је за агенцију Бета изјавила да су оба лекара била уредно вакцинисана са две дозе вакцине против корона вируса, односно ревакцинисана, али да је кобан исход њиховог оболевања то што на време нису препознали симтоме инфекције.

 

Како је нагласила, ради се о колегама који су били пред пензијом Љ. М. (63) и З.И. (64) код којих су компликације наступиле брзо па су са упалом плућа примљени у крушевачку и прокупачку болницу, где су убрзо и преминули.

„Наша амбуланта у Житном Потоку тренутно не ради и ради се на кречењу и комплетној дезинфекцији свих просторија“, истакла је Бојчић. Она је додала да су остали радници амбуланте, медицинска сестра, возач и помоћни радник тестирани и да су негативни на корона вирус, као и да се налазе у кућној изолацији.

Бојчић је рекла и да се ситуација с корона вирусом на подручју Топличког округа компликује из дана у дан, и да се заражавање убрзава.

„На подручју Топличког округа смо у јулу имали смо само 24 позитивна на корону, а тог месеца током две недеље ниједног инфицираног, да би у августу тај број заражених достигао 324“, нагласила је Бојчић.

Истакла је и да у Прокупљу влада велико интересовање градјана за вакцинацију трећом, „бустер“ дозом, као и да је до сада трећом дозом вакцинисано укупно 800 становника.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Извор: "Бета"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 06 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.