header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вакцинаши тврде да су у праву, а боје се тужби пред европским судовима!!! Штампај Е-пошта
четвртак, 09 септембар 2021
 Министар здравља Златибор Лончар:

У Србији није могуће увести обавезну вакцинацију

"Очигледно је да нешто морамо да уведемо како бисмо спасавали људске животе, али, из практичних разлога није могуће увести обавезну вакцинацију у Србији."

То је рекао министар здравља Златибор Лончар. Он је на питање Тањуга о томе да ли се размишља увођење нових мера због повећања броја новооболелих рекао да се нада да ће бројке утицати на људе да се вакцинишу.

"Сваки дан је тема која не може да ми буде јасна да ли ћемо да уведемо обавезну вакцинацију и да ли ћемо да уводимо ово или оно. Да ли је могуће да ми морамо нешто да уведемо да бисмо спасавали људске животе јер очигледно је да нешто морамо. Али, да будемо крајње практични, схватили смо да не можемо да уведемо обавезну вакцинацију, јер је нису ни увеле одређене земље Европске Уније и био би проблем на европском суду да ли у Стразбуру или неком другом", објаснио је министар.

Он је још једном апеловао на грађане да, када је о вакцинама реч, верују само у оно што струка говори, а не како каже, у "празне приче".

"Све што смо говорили до сада наилазило је на неку полемику где нисам видео аргументе и чињенице, али се стварно надам да ће бројеви оболелих, оних на интензивним негама и број људи који умиру, довести до тога да се уозбиљимо и не водимо празне приче о вакцинама и вакцинацији, да не дозвољавамо и себи и другима који немају везе са медицином да коментаришу па да за последицу имамо ову ситуацију", поручио је он.

Лончар каже да је највећа последица тих прича то што је дневно између 15 и 20 умрлих.

"Поред тога ми имамо и много више људи који су на интензивним негама, респираторима који су тешко оболели и који ће сигурно имати последице овога", нагласио је министар.

Он указује и на то да је су европске земље прешле проценат од 70 одсто вакцинисаних и подсећа да су све те земље имале проблем са вакцинама, а да је Србија била међу првим државама које су набавиле вакцине.

"Сетите се како смо кренули и како је добро ишло, а онда су нас престигли и имају преко 70 одсто вакцинисаних и тај број расте јер су људи схватили да овај проблем не може да се реши док се не вакцинишемо и вероватно ћемо морати да се вакцинишемо дужи низ месеци у наредном периоду", рекао је Лончар.

Додаје да му поред полемика о вакцинацији, нису јасне ни оне око увођења "ковид пропусница".

"Поједине земље увеле за вакцинисане грађане то да могу да иду и у биоскопе и у позоришта и на утакмице, а ми и од тога правимо полемику", закључио је он.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Извор:ekspresvesti.rs

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.