header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Ово смо најављивали - хаос на глобалном Интернету Штампај Е-пошта
понедељак, 04 октобар 2021
          Тотални хаос на интернету:
Пале друштвене мреже, проблеми са "Гуглом", на хиљаде људи без конекције на Интернет, нарочито у Источној Америци где се налази главно светско чвориште Интернета; на крају је дошло до општих поремећаја на глобалном Интернету - доносимо илустрацију која то приказује
 
     Оно на шта је "Борба за веру" упозоравала још у марту и јуну ове године, делимично се догодило вечерас. У  саопштењу из марта месеца под насловом  "Спремајмо се за оно што долази (првенствено храну и лекове)" (овде:), упозорили смо на напад светских сатаниста на Интернет, удар на електродистрибутивни систем у Европи и свету (већ се дешава у Кини и Европи (овде:), укидање папирног новца и слом платног промета. У јуну смо скренули пажњу на изјаву "пророка" Клауса Шваба који је најавио  глобални сајбер – напад, када ће бити искључени сви електронски управљачки системи у свим сферама живота држава и градова: неће бити електричне енергије, што значи да ће пасти светски финансијски систем, транспорт и тако даље и томе слично...  (овде:)

Друштвене мреже "Фејсбук", "Инстаграм", сервиси за поруке "Месинџер" и "Вотсап" су данас поподне пали, на хиљаде корисника пријавило је проблеме са "Гуглом", "Амазоном", "Тик-током", "Зумом", "Твитером", "Снепчетом", "Редитом" и другим апликацијама, док су без интернета остале на десетине хиљада корисника великих компанија као што су "Верајзон", "Т-мобајл" и "AT&T".

Прво су пале друштвене мреже и сервиси за поруке у власништву "Фејсбука", истоимена мрежа, "Инстаграм", "Вотсап" и "Фејсбук месинџер".

Потом је велики број корисника пријавио проблеме и са претраживачем "Гугл", али и другим друштвеним мрежама, као што су "Твитер" и "Тик-ток", објавио је сајт „Даундетектор“, који детектује проблеме у раду интернет сервиса.

Пријављен је и велики број проблема са „Амазоном“, „Снепчетом“, "Редитом", "Зумом", "Клаудфлером", "Коинбејсом" и другим познатим интернет сервисима.

Следећа слика приказује шта је све оборено:

 

На удару су и мултинационалне компаније интернет провајдери "Т-мобајл", "Верајзон" и "AT&T".

 "Борба за веру" такође запажа прекид  Интернет везе са неким деловима Америке.

На крају је дошло до општих поремећаја на глобалном Интернету, што се види на следећој слици:

Како наводе страни медији, на десетине хиљада корисника ових провајдера широм света остало је без интернет конекције.

Корисници су пријавили да им се телефони повезују на интернет преко вај-фаја, али не могу преко мобилних података.

Највише пријава проблема са повезивањем на интернет је у великим америчким градовима, као што су Њујорк, Лос Анђелес и Далас.

Данашњи глобални поремећаји на Интернету нису омели функционисање "Борбе за веру". Русија - где се налазе наши сервери - није била погођена.

 

Извор: "Борба за веру"  / "Спутњик"

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 89 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.