header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Како од Срба праве корона дебиле – по ко зна који пут Штампај Е-пошта
петак, 15 октобар 2021

А вакцину кад примите

Па се ипак разболите

Срби, ту сте сами криви

Криви, јер сте јоште живи

Зато једно добро знајте

                                            Вакцину нам не брукајте!

    Мало-мало, па се у медијима у Србији појави неки вакцинашки (ваксерски) гуру који - "ex cathedra" - Србе истретира као малоунике. Заправо, дотични изнесу дебилска објашњења зашто се и вакцинисани разбољевају од короне.

Тако је у марту месецу текуће године заменик директора болнице „Др Драгиша Мишовић“ у Београду, изјавио да је доста пацијената оболело наког примања прве, чак и друге дозе вакцине и за такво стање оптужио – веровали или не - не вакцину, већ вакцинисане!!! Он је рекао: „Нису се испоштовале стандардне процедуре да људи наставе да воде бригу о себи и након ревакцинације”. Прочитајте тај текст, ако нисте, али и ако јесте, јер није згорег подсетити се. Добро је за бистрење мисли.

http://borbazaveru.info/content/view/14035/110/

Јуче, пак, огласио се интервјуом за „Нова.рсдр Борислав Каменов, имунолог, који је дао своје објашњење зашто и вакцинисани „понекад заврше у болници“ (а знате оно чувено ваксерско - да вакцина штити од тежих облика короне. Какав ли је то, онда, облик због кога човек заврши у болници?)

Ми ћемо у овом уводу извући само пар кључних исказа др Каменова, а препоручујемо читање целог интервјуа.

На питање, зашто се дешава да и вакцинисани грађани буду хоспитализовани због коронавируса, одговара да се не смемо ослонити само на примљену вакцину, јер је борба са овом болешћу знатно озбиљнија и шира.

Вакцина је најважније оружје у борби са коронавирусом, али није једино. Од нашег имунитета и општег стања организма, зависи колико ће бити тешки симптоми и последице ако се заразимо.

- Дакле, џаба вам вакцина ако вам је имунитет слаб. А што ли онда вакцинишу хроничне болеснике?

Када говоримо о вакцинисанима који су у болницама, не мислим само на хроничне болеснике, људе са придруженим болестима, већ говорим и о онима за које кажу како ‚никад ни од чега нису боловали, а онда вакцинисани завршили у болници‘. Зашто? Зато што им је примарни имунитет лош. Вакцина не може да дигне читав наш имунитет, морамо јој помоћи.

Дакле, здрав човек прими вакцину, па заврши у болници због короне. Е, за то није крива вакцина која га није заштитила (пазите, реч је о здравим људима!), већ „лош примарни имунитет“!!! Вакцини се мора помоћи!!!

(Замислите да примите вакцину против тетануса, и следећих пет година, колико је њено дејство, - морате да јој "помажете" извесним појачивачима да не бисте добили тетанус?!)

Зашто нам је лош имунитет?

У нашем народу, наглашава он, основни имунитет није добар, јер се, пре свега, лоше хранимо и не уносимо довољно витамина Д.

А богате нације, где је највећи проценат вакцинисаних и оболелих од короне, и они се лоше хране?

Иначе, др Каменов има свој протокол како се помаже вакцини.

...Наводи да својим пацијентима, који су позитивни на корону, преписује чак 600.000 јединица витамина Д, па каже:

Првог дана 400.000, а другог 200.000 јединица. Међутм наши епидемиолози не препоручују више од 2.000, и ја то не разумем. Увек саветујем пацијенте да приме вакцину, и кажем да неће имати нежељене ефекте, ако појачају витамин Д.“

И тако витамин Д бива јачи од вакцине!

Али, доктор предвиђа и могућност да неко може и да умре од короне иако је вакцинисан, и за тај случај има алиби за вакцину:

Код појединих особа, генетика је међутим таква, да се вакцина не прими као код већине. Нечији организам одговори на вакцину тако да вирус ни не осети када се заразе, али није код свих исто. Има људи чији организам не одговара добро и плашим се да њима ништа не значе ни три, па и више доза.

Џаба сте се вакцинисали, ако вам је генетика лоша! Неће вам помоћи ни три ни више доза. Тако др каже! А да ли ваша генетика погодује вакцини? Е, то је већ питање за Милана Тарота! (иронишемо, наравно, али једино се тако од коронашких дебилана штити здрав разум).

Резиме изјава др Каменова:

Ако се вакцинисани разболи или умре од короне, није крива вакцина, него лоша исхрана, мањак витамина Д и лоша генетика!

Но, добро је што још увек има много Срба који имају здраву памет. А за њу се – више од свега – треба молити Богу. И уместо гледања и читања лажљивих медија и нихилистичког „Томе“, боље је одиграти коју партију шаха. Активира и развија сиве ћелије...

+ + +

 ИМУНОЛОГ ОБЈАШЊАВА ЗАШТО И ВАКЦИНИСАНИ ПОНЕКАД ЗАВРШИЕ У БОЛНИЦИ

„Вакцина је најважније оружје у борби са коронавирусом, али није једино. Од нашег имунитета и општег стања организма, зависи колико ће бити тешки симптоми и последице ако се заразимо“ изјавио је за „Нову“ имунолог проф. др Борислав Каменов, бивши директор Клиничког центра Ниш и универзитетски професор у пензији.

На питање, зашто се дешава да и вакцинисани грађани буду хоспитализовани због коронавируса, одговара да се не смемо ослонити само на примљену вакцину, јер је борба са овом болешћу знатно озбиљнија и шира.

„Вакцине много чине за наш организам, оне су неопходне и помажу нам да се изборимо са вирусом. Међутим, људи заборављају кроз шта је све њихово тело прошло током живота, колико се ту токсина накупило, од аерозагађења, преко нездраве исхране, свакодневног стреса и генерално лошег начина живота. Када говоримо о вакцинисанима који су у болницама, не мислим само на хроничне болеснике, људе са придруженим болестима, већ говорим и о онима за које кажу како ‚никад ни од чега нису боловали, а онда вакцинисани завршили у болници‘. Зашто? Зато што им је примарни имунитет лош. Вакцина не може да дигне читав наш имунитет, морамо јој помоћи. Антитела нису главна у борби против коронавируса. Са или без вакцине, разболећемо се уколико немамо довољно јак неспецифични имунитет, који је наш базични механизам за борбу против вируса“, објашњава проф. др Каменов.

У нашем народу, наглашава он, основни имунитет није добар, јер се, пре свега, лоше хранимо и не уносимо довољно витамина Д.

„Трујемо се ваздухом од којег нажалост не можемо побећи, али и затрованом храном, прсканим поврћем, неквалитетним месом… Када би се људи потрудили да лече надимање, да провере имају ли можда инсулинску резистенцију и томе слично, онда би радили на отпорности свог организма, који би се уз вакцину лако изборио са коронавирусом, али и са многим другим болестима. Људи морају да обрате пажњу на то како живе, како спавају, да ли пију течности, редовно вежбају, колико су им сређене емоције и како се бране од стреса. Када имамо добру основу у организму, онда вируси теже обарају имуни систем. Када је стање у основи лоше, онда ни вакцина не може много да помогне“ рекао је он за Novu.rs.

Једно од најважнијих оружја против короне је како каже – витамин Д, у великим дозама.

„За превенцију свих хроничних болести, али и ковида-19, потребно је више витамина, које смо морали да конзумирамо и док није било вакцине, док смо је чекали. Епидемиолози греше када дају мале дозе витамина Д, не више од 2.000 јединица, а ја сматрам да је то минимум. Сви морају да провере свој витамин Д, а они код којих је низак, се обавезно разбољевају” упозорава проф. др Каменов.

Доктор наводи да својим пацијентима, који су позитивни на корону, преписује чак 600.000 јединица витамина Д.

„Првог дана 400.000, а другог 200.000 јединица. Међутм наши епидемиолози не препоручују више од 2.000, и ја то не разумем. Увек саветујем пацијенте да приме вакцину, и кажем да неће имати нежељене ефекте, ако појачају витамин Д.“

Код појединих особа, генетика је међутим таква, да се вакцина не прими као код већине.

„Нечији организам одговори на вакцину тако да вирус ни не осети када се заразе, али није код свих исто. Има људи чији организам не одговара добро и плашим се да њима ништа не значе ни три, па и више доза. Деца боље реагују на коронавирус јер имају добар неспецифични имунитет, којем битно доприноси витамин Д. Доминантни имуни одговор на ковид-19 код деце је, ова врста имунитета, односно здраве ћелије макрофаги, које су борци против вируса. То су ћелије примарне заштите, које убијају токсине и неутрализују их. Зато нема толико тешких случајева међу децом. Код одраслих су међутим, ове ћелије уништене због свих отрова који нам оштећују организам из године у годину: цигарете, алкохол, стрес, ваздух… Ако је имунитет једном уништен, не може се никад више повратити, али може да се поправи. Макрофаги код одраслих никада не могу бити као код деце, али их можемо оживети и размрдати, тако што ћемо појачати имунитет. Због непрестане борбе са токсинима у организнму, макрофаги смањују интензитет борбе против коронавируса, пошто се исти ресурси користе и у једној и у другој борби. Зато су људи са ‘затрованим‘ организмом склонији разбољевању од ковида-19. Њима је потребно много више витамина Д, промена исхране, пробиотици за рад црева, цинк, селен и слично“ објашњава имунолог.

Из исхране, истиче он, обавезно избацити хибридне житарце.

„То је хлеб, бело, црно брашно. Увести пиринач, хељду, просо, сусам, ланено семе… Људи који имају метаболичке сметње морају анализама да установе шта им смета уз консултацију са лекаром, или да мењају исхрану. Има људи који су инфицирани, а немају симптоме јако дуго, или се уопште не јаве, јер су радили на превенцији. Вакцина и здрав начин живота су најјачи тим у борби са короном“ закључује проф. др Каменов.

Антитела не убијају вирус, неутралишу га

Са једне стране, антитела се везују за вирус, а са друге стране се везују за ћелије макрофаги, које једине убијају вирус.

„Морамо да схватимо да антитела нису главна у борби против ковида-19, јер не могу да убију вирус, већ само да га неутралишу. Вакцина, која ствара антитела, и о којој се говори као о потпуно сувереном механизму борбе против корона инфекције, штитиће нас ако је наш општи, неспецифични имунитет добар. Такав имунитет ће бити добар ако организам очистимо од токсина и ако му дамо довољно витамина Д. Наиме, код нас, и у свету, најчешће од короне страдају људи који имају метаболички синдром. То су људи којима је рецимо, непрестано надувен стомак, јер се трују храном и склони су дијабетесу. Ако се дете од три године лоше храни, касно је, већ је организам затрован. Зато водите рачуна шта деца имају на менију од исхране, јер она у првим годинама живота развијају имунитет“, објашњава проф. др Каменов.


Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 16 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.