header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Још један напад на „Борбу за веру“ или порука неутралнима Штампај Е-пошта
понедељак, 22 новембар 2021

Ево једног од многобројних сличних мејлова које смо добили претходне ноћи и данас:

Помаже Бог драга браћо, видим да два дана сајт не може да се учита, па молим за одговор о томе шта се дешава, и када ће се ова невоља отклонити. Свако вам добро од Господа, здравље и снага да се узајамно помажемо, колико ко може. Поздрав Елизабета"

Већина наших читалаца запазила да је сајт поново био недоступан од синоћ, 21.11. до данас у подне.  Напади су већ толико чести, да и нашим читаоцима буде јасно о чему се ради. У питању је био још један масован хакерски напад, због чега су оба сервера „Борбе за веру“ – одбрамбено – била искључена.

 Ми, просто, не умемо нити смемо (јер се Бога бојимо) да радимо компромисерски, јер ствари вере и истине не допуштају икономију (компромисерство) – а то изазива гнев непомјаника и његових.

 Свети Марко Ефески о томе је говорио: >>То је исто као када би казао: "Одсеци себи главу, па иди куда хоћеш… Никада О! човече оно што је Црквено не решава се компромисима...И не постоји нешто средње између Истине и лажи!<<

Или, како рече господин Стефан Каргановић, један од многобројних наших сарадника и читалаца који су нам упутили подршку – „У Америци се каже да неко мора да ради нешто како треба када му се овакве ствари дешавају.

У току је одсудна битка између крста и некрста. Између Вере и кабале. Између правоверних и екумениста. Између националиста и интернационалиста. Између живота и смрти. Између Христа и Антихриста. А сајт „Борба за веру“ је на страни првих.

Но, позивамо да се свако појединачно преиспита на чијој је страни. На страни првих – Божијих, или других – сатаниних? Или, можда, на трећој – страни неутралних. Ни студених ни врућих.

О  неутралнима – Свети Владика Николај грми:

 

 

Ни студени ни врући у Лаодикији били су они, који су се називали хришћанима, али су у исто време узимали учешћа у паганским светковинама и држали незнабожачке обичаје. Ни студени ни врући у време Косовске битке били су они Срби, који нису хтели на Косово из бојазни од мухамеданске силе. Доцније су се многи од тих неутралаца потурчили... Ако сад примените косовску етику на наше поколење, видећете два супротна табора широм света. Један табор чине христоверни а други безверни. Између њих рамљу на обе ноге маловерни или неутрални. О безверцима или безбожницима није потребно ни говорити. Св. Писмо их назива лудацима, а српски народ непоменицима (као и демоне), јер одбацујући Бога, они су и несвесно постали слуге демонске.
Страх и рачун ствара од људи неутралце. Луд страх и погрешан рачун, као и Вуков. Лудим страхом за себе и своје сроднике и погрешним рачуном они навлаче проклетство Божје и народно на себе и на децу своју баш исто онако као и неутрални Вук Бранковић. У једном времену као што је наше, када се води гигантска светска борба између вере и безверја, и када организовани атеизам устаје свим снагама против Христа, против 10 Божјих заповести, против породице, душе и човекољубља, и то не само у комунистичким државама већ и, више или мање, у свима земљама - неутралност је издајство Христа. Јер ко може да помогне истину против лажи а не помогне је, тај помаже лаж. И ко може да помогне правду против неправде, а не помогне је, тај помаже неправду. У борби истине и лажи, и правде, неутралност значи помагање зла. Христос је као оштрим мачем поделио људе у две групе рекавши: „Ко није са мном, против мене је." Они, који нису ни врући ни хладни, дакле, неутрални, Њему су одвратни...“

Сајт „Борба за веру“ је гласило свесрпске борбе за веру. Борбе за Истину.  Борбе за спасење и живот у Христу. Зато, помозите нам. Не будимо пасивни читачи и посматрачи. Схватимо, да је ово наша заједничка борба. Зар не увиђамо да кад "Борба за веру" није доступна као да су нам очи затворене? Зато, помозите нам. Помозите - ко како може. Ко може материјално – нека помогне материјално. Ко не може материјално, нека приложи другачију лепту. Нека пошаље текст, нека преведе и пошаље материјал са другог језика, или – нека се бар помоли Богу за оне који на овом сајту раде. И ми се уморимо, и ми се разболимо... Помозите, да сви скупа трајемо и истрајемо. Само, не будимо неутрални, јер неутрални – Богу су одвратни...

А од ових који нас свакодневно плаше, браћо и сестре, не бојмо се!

Непријатељи Христови заборављају – каже Свети Владика Николај –

"да Христос за двадесет векова није изгубио ни једну битку, нити ће и - једну изгубити до краја времена, до Страшног Суда."

Ови ће се побити с Јагњетом и Јагње ће их победити, јер је Господар над господарима и Цар над царевима; и који су с Њим, јесу позвани и изабрани и верни (Откр.17,14).


Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.