header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Е ово су знаци од Бога кипарским коронаверцима - снажан земљотрес погодио обалу Кипра Штампај Е-пошта
среда, 12 јануар 2022

Поглавар Кипарске цркве је недавно упозорио свештенство да ће од 15. јануара протерати из епархије свештенике који су одбили вакцинацију. А тамо се јуче догодио снажан земљотрес, као опомена Божија на недопустивост оваквих поступака од стране јерархије. Али сигурни смо да овај лажни архипастир неће извући никакве закључке.

Ништа се у нашем свету не дешава без воље и промисла Божијег. Нема никавих случајности. Ни лист са дрвета не пада без воље Божије, као ни са наше глава влас. Због тога ће за време апокалипсе, због грешности и непокајања човечанства, све стихије света покрентуи и људи ће имати невоље којих није било од постанка света. Ко има ум, да разуме!

Јак земљотрес погодио обалу Кипра


Земљотрес јачине 6,6 степени Рихтерове скале забележен је у Средоземном мору, 133 километра северозападно од града Лимасола на Кипру, саопштио је Алтајско-сајански огранак Јединствене геофизичке службе Руске академије наука.

Према подацима оперативне обраде Алтајско-Сајанског крака, епицентар земљотреса забележен у уторак у 04:08 по московском времену био је око 53 километра од западне обале Кипра.

Према интензитету потреса у епицентру, сеизмички догађај се оцењује као „разорни”.

+ + +

Поглавар Кипарске цркве: „Невакцинсани свештеник не може вршити богослужења“

Поглавар Кипарске православне цркве архиепископ Хризостом (на слици) рекао је да невакцинисани свештеници од 15. јануара 2022. године неће моћи да врше богослужења у његовој епархији, преноси  protothema.gr.

Архиепископ кипарски Хризостом најавио је да би сви свештеници његове епархије требало да буду вакцинисани до 15. јануара. У супротном, они који одбију да се вакцинишу без озбиљног разлога (медицинска забрана – прим. аут.) „више неће бити свештеници епархије“. Изражавајући жаљење што има свештеника који „не поштују себе и околину“, архиепископ Хризостом је рекао да их је „последњи пут позвао да се појаве са потврдом о вакцинацији“ до 15. јануара.

 „Они који не послушају биће упућени епархијском лекару. Ако је некоме дијагностикован медицински проблем због чега је вакцинација забрањена, онда нема проблема. У супротном, биће им понуђено да се вакцинишу, а ако то не ураде, нека од следећег месеца потраже другу епархију да јој се прикључе“, нагласио је поглавар Кипарске цркве.

Према речима архиепископа Хризостома, „невакцинисана особа не може да врши службе нити да ступи у контакт са верницима и да им пренесе вирус“. „Ако не воде рачуна о себи, нека остану у свом дому. Зашто би други људи упадали у невоље?”- рекао је предстојатељ Кипарске цркве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 14 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.