header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Даље погоршање односа Русије и Израела Штампај Е-пошта
уторак, 26 јул 2022

 Израел ће се можда придружити западним санкцијама против Русије због "Сохнута"

             Иерусалим. 25 июля. ИНТЕРФАКС - Израелски председник Јицак Херцог требало би да се умеша у ситуацију око представништва Јеврејске агенције за Израел (Сохнут) у Русији, пише у понедељак лист Једиот Ахронот, позивајући се на представнике израелског руководства (овде:).

„Званичници власти сматрају да Херцог треба да буде укључен у решавање кризе са Русијом“, пише лист, напомињући да је шеф израелске владе Јаир Лапид јуче одржао састанак на којем је разговарао о могућим одговорима Израела.

Саговорници листа су посебно истакли да су министри Авигдор Либерман и Зев Елкин, који су напустили бивши СССР, заузели оштар став на овом састанку. На пример, Елкин је предложио да се предузму мере против Руског културног центра у Тел Авиву.

Друга тема о којој се разговарало на састанку била је судбина Александровског подворја у Јерусалиму, који је бивши премијер Бењамин Нетањаху обећао да ће предати Русији.

Истовремено, наводи лист, израелско руководство је више склоније дијалогу него контрамерама.

Раније у понедељак, Израел Хајом је известио да је Лапид наложио Министарству спољних послова те земље да припреми низ „политичких мера“ против Русије у случају ликвидације представништва јеврејске агенције Сохнут у Русији. Лапид, који је и шеф спољнополитичког ресора, намерава да одлучи о могућим мерама у наредним данима, напомиње издање.

Бивши израелски амбасадор у Москви Цви Маген рекао је Израелу Хајому да израелске власти имају низ опција да изврше притисак на руску страну, укључујући придруживање западним санкцијама.

Раније је објављено да ће Басмански суд Москве крајем јула разматрати жалбу Московског одељења Министарства правде Руске Федерације на ликвидацију представништва у Сохнути, које се бави питањима репатријације у Израел.  Агенција се терети за кршење руског закона.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 26 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.