header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Доказ црно на бело да је Порфирије новотарац Штампај Е-пошта
среда, 05 октобар 2022
       НОВОТАРСКА ЛИТУРГИЈА НА "КАНОНИЗАЦИЈИ" ЕПИСКОПА ИРИНЕЈА ЋИРИЋА
 
        По налогу и самовољи Иринеја Буловића и Порфирија Перића, дана 2.10.2022. године канонизован је епископ бачки Иринеј Ћирић (1884-1955). Из биографије епископа Иринеја, која је испуњена екуменистичким прегнућима (овде:), јасно је да Иринеј Буловић овом канонизацијом ствара преседан за сопствену канонизацију.

И не само да нису испуњена три потребна услова за канонизацију – да су му обретене нетљене мошти, да се на његовом гробу дешавају чуда и да га народ у свести доживљава као светитеља, већ огромна већина верника никад није ни чула за епископа Иринеја Ћирића.

Чак и код римског папе, духовног родитеља Иринеја Буловића и Порфирија Перића, постоји поступак беатификације, и неопходно је да постоје бар три сведочења о чуду (лажном, наравно) која су се догодила на гробу „блаженог“.

Но, овом приликом желимо да се осврнемо на Литургију која је служена приликом канонизације.

Желимо да нагласимо да нас не занимају новотарски верници, и да овај текст не пишемо због њих. Они су изабрали свој пут, и далеко им лепа кућа. Фокус нам је на онима који себе убрајају у правоверне, а никако да схвате да нису правоверни уколико иду на новотарске Литургије, или било која новотарска молитвословља (заправо, празнословља), као што је недавно било – када су „правоверни“ били на Порфиријевом новотарском молебану.

Зато, после овог нашег текста, нико неће моћи да каже да није знао да је Порфирије новотарац. Ево доказа, црно на бело!

На линку испод, налази се снимак новотарске Лигургије одслужене поводом канонизације (која је за правоверне невалидна нити ће је, стога, поштовати) епископа Иринеја Ћирића којој је началствовао Порфирије Перић.

https://www.youtube.com/watch?v=ylqLUthvRC0

Из беспоретка и самовоље којом је одслужена ова служба, недвосмислено је и несумњиво да је Порфирије ноторни новотарац. Ево како је оскрнавио Литургију остављену нам у поретку наших Светих Отаца:


1.     Порфирије се није крстио исправно, што је још један доказ да је неверник који глуми патријарха;

2.     Није прочитан прокимен другог апостола;

3.     Нису читани сви стихови на алилуја;

4.     Молитве које се читају тајно, читао је гласно;

5.     Није отпевано „Достојно и праведно јест поклањатисја Оцу и Сину и Свјатому Духу, Тројицје јединосуштњеј и нераздјељњеј, већ само „Достојно и праведно јест“ (како раде сви новотарци), а Порфирије је за то време читао наглас молитву „Достојно и праведно јест...“ са другим блаженим силама, уместо тихо;

6.     За време Епиклезе није се три пута прекрстио и поклонио;

7.     Није узео три пута Тропар трећег часа;

8.     „И молим ти сја Боже наш“, певано једанпут уместо три пута;

9.     Све тихе молитве пред претварања Часних Дарова читао наглас;

10.  Избацио целу прозбену јектенију пред Оче наш;

11.  Није читана молитва пред Причешће;

12.  Вернике причешћивао свим честицама, уместо дела АГНЕЦА НИ КА. Тако да – новотарски верници – знајте да се нисте причестили Телом Христовим, него честицама за живе и упокојене (и док су се Порфирије и саслужитељи причестили од Тела Христовог (ХС), неко од вас се причестио честицом покојне баба Стамене...)

13.  Причешћивали су све одреда, не питајући ни да ли је причасник крштен, ни да ли је постио, да ли се исповедио, да ли је доручковао...

О Порфиријевом отпадништву до сада смо писали много – да је екумениста папољубац, папофил, кроатофил, глорификатор надбискупа геноцида Алојзија Степинца, умањивач српских жртава по усташким стратиштима, јеретик који пориче митарства, обожавалац психоделичног рока и поклоник сатанисте Џима Пејџа и прочаја и причаја...

Сада ево и доказа – црно на бело – да је ноторни новотарац. Да неко не каже после да није знао!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 06 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.