header image
НАСЛОВНА СТРАНА
За речи папе римског одговара Ватикан: Руси протестовали у одбрану Чечена и Бурјата Штампај Е-пошта
уторак, 29 новембар 2022

 Руски амбасадор је саопштио да је изразио оштар протест дипломатској служби Ватикана након речи римског папе Фрање о „окрутности Чечена и Бурјата” који учествују у војној специјалној операцији у Украјини.

Руски амбасадор у Ватикану Александар Авдејев рекао је да је у понедељак увече посетио руководство дипломатске службе Ватикана и изразио снажан протест. Повод је била увредљива изјава папе Фрање у интервјуу за America Magazine о наводно окрутним Чеченима и Бурјатима који учествују у војној специјалној операцији демилитаризације и денацификације Украјине.

Изразио сам огорчење таквим инсинуацијама“, рекао је амбасадор у интервјуу за РИА Новости. – Напоменуо је да ништа не може да пољуља кохезију и јединство вишенационалног руског народа.

Раније је на сличан начин реаговао и шеф будистичке традиционалне санге Русије XXIV Пандито Хамбо -лама Дамба Ајушејев. Он је нагласио да „наш народ није суров, он је једноставно принуђен да поново и адекватно брани своју отаџбину од фашизма, као наши дедови и прадедови“.

Извор: "Борба за веру" / tsargrad.tv

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.