header image
НАСЛОВНА СТРАНА
РИА „КАТЮША“: Ово је крај Украјинске Православне Цркве! Штампај Е-пошта
субота, 03 децембар 2022

 Канонско Православље ће отићи у катакомбе у ишчекивању руске војске

Као што смо предвидели, након заузимања од стране СБУ и националне гарде руске православне светиње – Кијево-Печерске Лавре, случај се није ограничио само на претресе у црквама, манастирима, келијама и саслушањима монаха. Одлучено је да се ова „ћелија руског света“ (цитат из СБУ) у потпуности одузме Украјинској Православној Цркви, која је пала у раскол, што, како се очекивало. Није ју спасао ни недавни „указ о аутокефалном мироварењу“, усвојен на Синоду. Приметили смо да никаква разметљива лојалност хунти Зеленског и његовим атлантским господарима неће спасити митрополита Онуфрија и Ко. Као што је историја више пута потврдила, Рим не плаћа издајницима.

И ево, јеретик  из лажне цркве Јевстратиј Зорја саопштава:

„Дана 1. децембра 2022. године регистрован је Устав Светоуспенске Кијево-Печерске лавре (мушког манастира) Украјинске православне цркве („Праволавне цркве Украјине“). Подаци о овом правном лицу као делу Помесне Цркве уписани су 2. децембра у Јединствени државни регистар“. Митрополит кијевски и целе Украјине је по службеној дужности свештени архимандрит, односно канонски и духовни поглавар Кијевске лавре. Такође, одлуком Синода, Блажени митрополит Епифаније постављен је на чело манастира као правно лице“.

СБУ је ухапсила и монаха Лавре (https://t.me/alwian/2957) свештеника који је присуствовао певању мирјана испред иконе Богородице „Звон лебди над Русијом (https://t.me/tsarkrest/8609), буди се мајка Русија“.

Де јуре, Лавра је и даље под јурисдикцијом УПЦ – да би се одузела УПЦ и пренела у ПЦУ потребна је одлука државних органа. УПЦ је пожурила да саопшти (https://t.me/KlymenkoTime/78649) да је манастир као део ПЦУ регистрован на другој адреси:

„Њено (Лаврино) појављивање није последица ликвидације праве Лавре Украјинске Православне Цркве, којој су њене историјске просторије враћене још 1988. године.

Али ово је врло слаба утеха, јер су планови укро-сатаниста врло јасни. Јуче је нарко-шеф Зеленски у свом обраћању (https://t.me/stranaua/78218) изјавио да ће власти проверити законитост боравка УПЦ у Лаври, а спремају и забрану канонског Православља у земљи. Савет за националну безбедност и одбрану је већ наложио да се „глобално” провери повезаност УПЦ са Русијом, у току је верско испитивање Устава и идентификација веза са Московском патријаршијом.

Скора потпуна забрана УПЦ у Украјини у културном, цивилизацијском и геополитичком контексту довешће до остварења „плавог сна“ Ватикана, истанбулског масона-екуменисте Вартоломеја и њихових господара – западних сатаниста. Биће уништена духовна веза Русије, руског народа са једним од „архипелага“ тројединог руског света. Стварање разних скупова јеретика попут УПЦ-КП, ПЦУ, као и УГКЦ под Ватиканом је просто цвеће, то је била прва етапа дугог пројекта Запада.

Забрана УПЦ ће довести до највећег верског раскола у историји Украјине. Свештеници и мирјани на територијама под контролом хунте једноставно ће отићи у катакомбе и сви ће бити прогањани као присталице руског света. Масовне протесте због вруће фазе рата не треба очекивати – руски и крипто-руски православни хришћани у бившој Украјини су преслаби и плаше се да дају свој саборни глас, упркос великом броју. Али Богу се не може ругати - и овај тињајући фитиљ ће сигурно планути у будућности.

Сада мисија Русије као чувара и заступника Православља, као Трећег Рима, постаје сасвим очигледна – не само на духовном, већ и на војном, геополитичком нивоу. Једини очигледан начин да се поново успостави директна духовна веза са истинском Црквом у б. Украјине и заштити руске светиње које су оскрнавили расколници – да их узму под контролу руске војске. Већ смо причали о томе, а сада све постаје као 2 * 2. Ако то не учинимо, у православним црквама Украјине завладаће „гнусоба опустошења“, а људи који остану на овој земљи изгубиће наду у спасење.

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.