header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ционисти су заузели земљиште Јерусалимске патријаршије у Светој земљи Штампај Е-пошта
субота, 31 децембар 2022

            Заузимање је обављено у присуству јеврејске полиције у одсуству било каквих докумената који потврђују право радикала на земљиште...

Израелска екстремистичка група незаконито је заузела земљиште од 5.000 квадратних метара које припада Јерусалимској православној цркви и налази се у области источног Јерусалима у Силуану. Ову парцелу Црква је дала у закуп породици Сумрин почетком 20. века и ова породица је обрађује до данас.

Рано ујутру 27. децембра 2022. десетине радикала напали су имовину Јерусалимске Цркве под лажним изговором, наводи портал  «Православная жизнь», позивајући се на GreekcityTimes.com.

Под заштитом јеврејске полиције, екстремисти су оградили заплењену парцелу и поставили надзорне камере. Становници Силвана су пожурили на лице места да зауставе нападаче, али су их напале снаге безбедности.

 „Тукли су све – мушкарце, жене и децу“, рекао је сведок Мохамед Шумеријан Информативном центру Wadi Hilweh.

Према извештајима локалних медија, полиција је ухапсила тројицу младих Палестинаца који су покушали да спрече напад.

Како је напоменула Јерусалимска патријаршија, која је у саопштењу осудила заплену њихове имовине од стране ционистичке групе, екстремисти немају право на локацију нити на судску одлуку која би оправдала њихове незаконите радње.

 „Овај инцидент је директна реакција радикалних израелских група на критику Патријаршије о њиховим експанзионистичким акцијама намерно усмереним против хришћанских цркава у Јерусалиму, као што је Његово Блаженство Теофил III, Патријарх Светог града Јерусалима, јасно рекао у свом говору током церемоније паљења јелке на Јафској капији у петак, 16. децембра“, наводи се у саопштењу.

Такође, Јерусалимска патријаршија је истакла да „неће одустати и штедети напоре да заштите своја права, која су Црква и њен народ једногласно прихватили“ од када је Његово Блаженство Патријарх Теофил постао Предстојатељ 2005. године.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: „Русская линия

Последњи пут ажурирано ( субота, 31 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.