header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руски олигарси су унапред знали за почетак војне операције у Украјини и пренели су богатство на децу Штампај Е-пошта
уторак, 17 јануар 2023

 Њеки руски олигарси су унапред знали за рат и пренели богатство на децу Неки руски олигарси су унапред знали када ће почети руска војна операција у Украјини и успели су да своје фондове, рачуне и компаније пренесу на децу.

Ово се наводи у прегледу америчке Агенције за борбу против финансијских злочина (FinCEN). Према наводима агенције, руски олигарси су преместили имовину и пренели средства непосредно пре почетка руске војне операције у Украјини у фебруару 2022. Неколико руских олигарха пренело је фондове, рачуне и компаније на своју децу, друге чланове породице или блиске пословне сараднике.

Раније је The Guardian  писао да је, између осталих, Роман Абрамович поступио на овај начин. Почетком фебруара 2022. олигарх је своју децу учинио корисницима десет фондова који контролишу милијарде имовине.

Такође, руски олигарси су 2022. године куповали робу или некретнине високе вредности, укључујући накит, уметност и имовину или некретнине у другим земљама, уочи војне операције.

Скоро 50% таквих трансакција обављено је у Европи. Највећи број извештаја о сумњивим активностима у Европи стигао је из Русије, Велике Британије и Швајцарске; из земаља Блиског истока: Кипар, Израел и Уједињени Арапски Емирати; из азијских земаља (Хонг Конг, Сингапур, Узбекистан).

Подаци из извештаја о сумњивим трансакцијама указују на промене у финансијским токовима повезаним са олигарсима и њиховом имовином и америчким компанијама: неколико олигарха је пребацивало средства са рачуна у Русији на рачуне у другим земљама, укључујући САД, непосредно пре или непосредно након почетка војне операције у Украјини.

 

Извор: kapital-rus.ru

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.