header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Са нашег "Телеграм" канала: духовни бисери Штампај Е-пошта
четвртак, 23 март 2023

 Душа гине ако не браниш своју веру, а ако пропаднеш бранећи веру своју, пред тобом се отварају врата Царства небеског“

Једног дана Старац је седео на авенији Руставели у Тбилисију, поред њега су лежале иконе, а у рукама је држао Крст. Отац Гаврило је смело и гласно проповедао.

Полицајци су неколико пута тражили од њега да престане да проповеда, али Старац као да није чуо позиве полицајаца, па су га убацили у приколицу за мотоцикл и одвезли у полицијску станицу кроз центар главног града Грузије. Отац Гаврило је искористио ситуацију, устао у пуну висину у приколици мотоцикла и почео да проповеда громким гласом:

 „Љубите Господа нашег Исуса Христа! Љубите Крст Животворни!“ Крстом је осењивао пролазнике и благословио их. Јурио је мотоцикл, а мантија старца Гаврила вијорила је као барјак...

"Шта то радите?!" – негодовали су полицајци.

„Па, ето, ви сте ми организовали шетњу по граду“, одговори Светитељ.

Они су зауставили мотоцикл и рекли: "Одлазите, молимо Вас!"

 "Јуродиви. Свети Гаврило (Ургебадзе)".

+ + +

️ Суморан, одбојан живот није Божји живот. Када је Спаситељ рекао онима који су постили да умију лице, помажу главу и очешљају се, он је управо мислио да НЕ треба да буду суморни.

Свети Теофан Затворник

+ + +

Људи губе благодат и гину из два разлога: или зато што не могу стрпљиво да поднесу туге које су их задесиле, или зато што се, уживајући у грешним задовољствима, препуштају њима.

Преподобни Макарије Велики, Египатски

+ + +

„Али наш живот се сваког тренутка може прекинути, и тада ће се пред Богом отворити књига наше савести и нашег живота и почети Суд. Христос ће је листати страницу по страницу и објављивати наша дела. И наша савест ће се сагласити. А када се ова књига прелиста до краја, душа ће задрхтати у ишчекивању пресуде, задрхтаће као што подрхтава јесењи лист на ветру, и задрхтаће као што дрхти риба извађена из воде на обали.  Тако ће душа дрхтати на Суду.

Старац Јефрем Филотејски 

Извор: https://t.me/+SR3oKR0k2lVmODNk

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 128 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.