header image
НАСЛОВНА СТРАНА
La Repubblica: УПЦ постаје мученичка Црква Штампај Е-пошта
среда, 29 март 2023

 Италијански лист је приметио да је протеривање монаха из Кијево-печерске лавре прави прогон од стране власти.

Страна штампа поново је скренула пажњу на верски прогон УПЦ од стране власти: овога пута у италијанском издању La Repubblica објављен је чланак у одбрану украјинских верника.

У материјалу се наводи да већина западних медија срамно заташкава чињеницу о верском рату у Украјини, очигледно га сматрајући мање значајним у поређењу са театром непријатељстава, али Украјинска православна црква доживљава истинско угњетавање од стране владе Зеленског.

La Repubblica наглашава да је Кијевско-печерска лавра – извор вере и духовног живота земље, манастир, у коме живи три стотине монаха и више од четири стотине студената теологије – данас постао центар кршења закона и права верника. Власти желе да иселе монахе до краја месеца, а неке од просторија су већ издате у закуп расколничкој ПЦУ.

„Ово је прави прогон у коме су монаси оптужени да су колаборационисти и руски шпијуни“, наводи се у чланку.

„Лавра, у којој позивају на мир и прекид рата, постала је изговор за прогон од стране Зеленског. Тако ова Црква <...> постаје мученичка Црква“, пишу италијански новинари.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.