header image
НАСЛОВНА СТРАНА
La Repubblica: УПЦ постаје мученичка Црква Штампај Е-пошта
среда, 29 март 2023

 Италијански лист је приметио да је протеривање монаха из Кијево-печерске лавре прави прогон од стране власти.

Страна штампа поново је скренула пажњу на верски прогон УПЦ од стране власти: овога пута у италијанском издању La Repubblica објављен је чланак у одбрану украјинских верника.

У материјалу се наводи да већина западних медија срамно заташкава чињеницу о верском рату у Украјини, очигледно га сматрајући мање значајним у поређењу са театром непријатељстава, али Украјинска православна црква доживљава истинско угњетавање од стране владе Зеленског.

La Repubblica наглашава да је Кијевско-печерска лавра – извор вере и духовног живота земље, манастир, у коме живи три стотине монаха и више од четири стотине студената теологије – данас постао центар кршења закона и права верника. Власти желе да иселе монахе до краја месеца, а неке од просторија су већ издате у закуп расколничкој ПЦУ.

„Ово је прави прогон у коме су монаси оптужени да су колаборационисти и руски шпијуни“, наводи се у чланку.

„Лавра, у којој позивају на мир и прекид рата, постала је изговор за прогон од стране Зеленског. Тако ова Црква <...> постаје мученичка Црква“, пишу италијански новинари.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.