header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Расколам.нет": Трагикомедија - православни који се уздају у Трампа Штампај Е-пошта
среда, 17 јул 2024
           И видјех једну од глава њезиних као на смрт рањену
(Откр. 13,3)*

Атентат на Трампа добија све више нових детаља. Међутим, нас занима не сама ситуација, већ однос православних хришћана према њој, који се сада веома јасно изражава. Читајући поједине канале, стиче се утисак, да је Трамп - можда последња нада Православља. С једне стране - ово није изненађујуће, јер је политика странке коју води усмерена на очување и поштовање традиционалних вредности, од којих је једна религиозност у свом хришћанском изразу.

У исто време, алармантан је тај религиозни патос, који се тако фингирано користи у предизборној пропаганди Трампа и његових политичких снага. Врло често можете чути „Трамп се захвалио Богу“, „Трамп се заложио за хришћанске вредности“, „Трамп се молио“, „Трамп је постио“ итд. [Имамо сад и "сведоке" који у јавност износе да су видели како се погођени Трамп, док је лежао на бини, срчано молио. Класичне америчке матрице!] Да, такво понашање политичара, без сумње, плени. АЛИ! Ми желимо да подсетимо, да је управо у Трамповом мандату на месту председника Сједињених Држава настала ПЦУ, која је фактички постала „антицрква“ у односу на УПЦ. Истовремено, управо под Трампом се проширила глобална превара под називом „коронавирус“, од које је, од свих јавних институција, Црква страдала више од других.

О атентату над собом Трамп сада каже следеће: „Ја не би требало да будем овде, требало би да будем мртав. Доктор је рекао, да никада није видео ништа слично, он је то назвао чудом." Чудо! И ништа друго. А ова чуда вас ни на шта не подсећају? Нама, на пример, падају на памет следећи стихови из Откровења: „И видјех једну од глава њезиних као на смрт заклану, и њезина смртна рана излијечи се. И сва земља дивећи се пође за звијери, и поклонише се аждаји која даде власт звијери; И поклонише се звијери говорећи: Ко је као звијер? Ко може са њом ратовати?" (Откр. 13:3-4).

Мислите о ТОМЕ! И не дајте се обманути. Пракса последњих година показује, да они, на које хришћани полажу највише наде и очекивања, на крају крајева, штете Цркви на посебно софистициран начин.

Додатак „Борбе за веру“:

Колеге из „Расколам.нет“ су заборавле да међу Трампова непочинства додају и признавање Јерусалима за главни град Израела, што је један од књучних корака за обнову Соломоновог храма у коме ће се зацарити Антихрист.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.