header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Пророчанства" друга Шваба се остварују - почетак сајбер п(л)андемије Штампај Е-пошта
субота, 20 јул 2024

 Док се Microsoft марљиво бори са проблемом следећег „чудесног ажурирања“, друге корпорације броје губитке и планирају последице краха. CNBC је, на пример, разговарао са менаџерима карго мреже Union Pacific о  ситуацији која генерално одражава ситуацију са другим превозницима.

„Људи, ви просто не разумете у потпуности размере онога што се догодило. Широм света око милијарду рачунара је покварено, углавном корпоративних. Ово није само онлајн услуга која се гаси на неколико сати. Сваки погођени рачунар мора се поново покренути у режиму пада и управљачки програм мора бити ручно уклоњен.

Већина корпоративних рачунара који се дају запосленима не дозвољавају корисницима да то сами ураде. Штавише: чак и када би могли, с обзиром на неопходна права приступа, 90% њих не разуме баш шта је „фајл“, а преосталих 10% нема више од двоцифреног коефицијента интелигенције."

Треба напоменути да ова тачка гледишта има неку основу. Деведесетих година прошлог века постојала је компјутерска прича о девојци менаџерки којој је њен шеф, који је удаљен иза океана, наредио да направи резервне копије базе података компаније. Девојка је копирала све дискете на фотокопир машини, а затим их послала факсом свом шефу, поносна на посао који је обавила.

Највероватније, данас је све много горе – копије базе података се праве тако што се снимају телефоном и затим се преко клауда преносе у централу. А сад, ако облак одлети, онда је ово права катастрофа...

У међувремену, теоретичари завере, који су најпажљивији, воде своју дискусију. Теоретичари завере обраћају пажњу на наслове.

Можда, наравно, само новинари смишљају лепа имена, али чињеница је да се „дигитална пандемија“ није појавила у насловима одмах, већ касније увече. И некако, свуда одједном, као да је свима у исто време синуло. Стога су се теоретичари завере одмах сетили друга Шваба, који је једном тако отворено рекао да ће „следећа пандемија бити дигитална“.

На основу овога, нема сумње да је неуспех Мајкрософта само почетак и да ће се у блиској будућности још нешто десити у ИТ области, након чега ће се пророчанство друга Шваба у потпуности остварити.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 20 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.