header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отац Георгиј Максимов: Некадашња православка и духовно чедо о. Сергија Романова постала је вештица Штампај Е-пошта
четвртак, 12 септембар 2024

 Јутрос сам прочитао шокантну вест да је Н.В. Поклонскаја, саветница генералног тужиоца Русије, одржала је основцима лекцију о неопаганизму и представила њима и школској библиотеци своју нову књигу, која је испуњена нападима на хришћанство и хвалоспевом паганству, праћеном типичним антицрквеним лажним клишеима.

Али изгледа да нико током расправе о овој вести није обратио пажњу на главну ствар. Наталија Поклонскаја, иста она која се раније позиционирала као верник и уцрковљени хришћанин, испоставило се, одрекла се Христа, издала православну веру и завела се у неопаганизам. То је велика вест. Лекција са школарцима и књига су само последице.

Гледао сам њен канал. Још на Васкрс 2022. постављала је фотографије са иконама и честитала претплатницима Васкрсење Христово, а нешто раније Благовештење Пресвете Богородице. Односно, пре две године је била православна хришћанка. Затим је напустила друштвене мреже више од годину дана. А недавно се вратила, и већ честита претплатницима „древни празник Ламас“, када је наводно „покренуто коло године“ и „захвали се Земљи за живот“, а који су наводно „наши преци славили 1. августа, ” објављује фотографије са идолима и собом са роговима у позадини, као и са пентаграмом у рукама и потписом „Ја сам вештица и веома сам срећна због тога!“


Отпадништво, односно одрицање од Христа, је тежак грех и огромна духовна трагедија. Душа се најежи при помисли шта се догодило нашој сестри у вери у прошлости. Шта је могло довести до овога? Познато је да је неко време одлазила код бившег схиигумана Сергија (Романова) који је руководио манастиром. Назван је њеним духовником, али је сама Наталија касније то негирала и 2020. године се удаљила од Романова. Сергеј ју је својевремено венчао за њеног другог мужа Андреја Красилникова, са којим се касније раздвојила. Када се удала за свог трећег мужа, Ивана Соловјова, Сергије ју је јавно оптужио за прељубу. За Соловјова је она била четврта жена и то што су били у браку је канонски преступ, пошто је хришћанима забрањен четврти брак. И тај брак се наводно завршио за мање од годину дана...

Раскид два узастопна брака са православним мужевима, грех прељубе, ако је до њега дошло - све је то такође поткопало. И духовно и морално. Након тога, многи почињу да се осећају „увређеним на Бога“. На крају крајева, не можете кривити себе! Много је згодније изабрати систем веровања који блудне грехе уопште не сматра гресима (ово је одлика неопаганизма, који су измислили наши савременици).

Али верујем да постоји одговорност и на оним свештеницима који су обавили венчање онога што се не може венчати и признавање за нормално оно што је грех. Штавише, сама Наталија Владимировна, као лаик, можда није знала правила, али су они који су је венчали дефинитивно знали. Али они су ћутали, „поступили по икономији“, венчавали, честитали... и истовремено нанели душевну штету. Мада ако питате такве људе, они увек одговарају: „Ми једноставно не желимо да отуђујемо људе од Цркве. Али препуштајући се њиховим гресима, касније откривамо да они сами одавно нису били у Цркви.

И наравно, незнање је такође играло значајну улогу, због чега је Наталија Владимировна са потпуним поверењем прихватила неопаганске митове, који су одавно више пута побијани. Даћу линк до моје књиге „Православље или неопаганизам: где је истина? (https://disk.yandex.ru/i/GWj7MV08orA6Xg)“ Историјска је чињеница да наши словенски преци нису славили ниједан Лам. Баш као и чињеница да су преци Поклонске десетинама генерација били православни хришћани. То јест, они су исповедали саму веру коју је Наталија Владимировна издала и коју сада хули. Ово је све веома тужно. Нека јој Господ подари уразумљење и покајање!

Превод: "Борба за веру"

Извор: https://t.me/alex_voznesensky/22017

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 12 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.