header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Корак за кораком до Трећег храма... Штампај Е-пошта
субота, 19 октобар 2024

 israel365news.com Институт Храма најавио је изузетан догађај који Израел приближава Трећем храму. Први пут откако је храм постојао у Јерусалиму пре 2.000 година, коен (мушки потомак библијског првосвештеника Арона) попео се на брдо храма (https://www.facebook.com), обучен у библијски прописане коенске хаљине.

Док је био на брду, коханим се придружио молитвеном збору и окупљенима дао свештенички благослов.

Институт Храма је припремио одежде у припреми за повратак служби у храму. Овај кључни корак предузет је упркос бројним вансудским ограничењима наметнутим Јеврејима на том месту.

Не постоји закон који забрањује Јеврејима да се моле на Храмовној гори, а Врховни суд је неколико пута пресудио у корист јеврејске молитве. Јевреји се моле на овом месту непримећено и ван видокруга Арапа, али полиција то често спречава. У уторак су се Јевреји слободно молили у мињанимима (збор од десет).


Првог дана Рош Хашана, група Јевреја је донела шофаре (ритуалне овнујске рогове) на Брдо храма и, упркос покушајима полиције да их заустави, дунула је у шофар са свим звуковима неопходним за празник. Недавно су Јевреји почели да испуњавају заповест да се клањају камењу Храма. У јуну је један Јеврејин носио тефилин (филактерије) на овом месту.

У пролеће су рабини изводили обуку са жртвеником, у августу су тестирали музичке инструменте за Храм, а сада коханими већ испробавају одећу за ритуале.

Очигледно рабини знају нешто што други још не знају...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.