header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Светлана Перушић: Ватикан као светска сила - нови крсташки рат Штампај Е-пошта
субота, 06 фебруар 2010

Светлана Петрушић

 ВАТИКАН КАО СВЕТСКА СИЛА

 НОВИ КРСТАШКИ РАТ

 ,,Све што се догодило у источној Европи последњих година не би било могуће без учешћа папе Јована Павла Другог".

 Ово је изјавио Михаил Горбачов марта 1992. године.

Римски папа је кренуо у крсташке ратове не да ослободи, већ да покори источно хришћанство. Када су крсташи освајали Константинопољ, центар источног хришћанства купао се у крви. Документи кажу да је римски папа своју моћ ширио мачем и крвљу, баш као што је то чинило Отоманско царство на овим просторима, освајајући Србију.

Спаљене куће, масакри, силовање жена, паљење цркава и пљачка, то је остало од крсташког похода на исток. За римског папу тада, то је била освета Божија над непопустљивим јеретицима. Управо тако, Ватикан је охрабривао и оправдавао злочине и политику католичке усташке Хрватске и Албанаца против православних Срба и у XX веку, и с почетка XXI века. О свему томе, јасно говори писање ватиканских листова и информације са „Радио Ватикана". Као некада римски папа, тако данас Ватикан, Света Столица, благосиља, подржава и храбри злочине над Србима и бомбардовање Србије. Папа је ћутао и 1991. и 1999. године, као и 17. марта 2004. године, када су рушене српске православне хришћанске светиње на Косову и Метохији.

1914. године, папа Пије Десети подржао је ултиматум Беча Србији. Другим речима, подржао је Немачку и Аустроугарску у намери да покори Србију. Све време Првог светског рата папа је нудио добре услуге Немачкој и Аустроугарској, до оног момента када је било очигледно да ће његове заштитнице изгубити рат. Тек онда је захтевао окончање рата, 1917. године.

Света Столица је имала одличне везе и са Лењином. Удружено су радили на уништавању православне цркве и физичком нестајању православних свештеника. Цркве су биле рушене, а свештеници убијани. Католички мисионари преплавили су Русију. Ватикан са папом Пијем Једанаестим, кренуо је у нову, модерну офанзиву на исток. Новоосноване демохришћанске странке, под диригентском палицом Свете Столице, посебно у посткомунистичком периоду, кренуле су у освајање политичке власти. У Србији данас, зато не чуди што је Батић, председник Демохришћанске странке најгласнији у тражењу разбијања државе Србије и Црне Горе и што је најјачи отворени савезник у Србији Милу Ђукановићу.

Споразумом Свете Столице и Мусолинија, дата је подршка фашистичком покрету. Пије Дванаести (1939-1958) дао је благослов Франку у Шпанији и немачком нацизму. Папа Павле Други, као ни претходни поглавари римокатолички, није се покајао нити извинио српском народу за геноцид који је почињен над њим и у Првом и у Другом светском рату. Посебно што су у тим зверствима имали улогу и католички свештеници. Познато је да је папа Јован Павле Други најавио проглашење Алојза Степинца за свеца. Степинац је био заштитник нацистичке Хрватске. Папино нехришћанско понашање је и то, што поред беатификације Степинца, никада није посетио Јасеновац, иако је више пута био у посети Хрватској. Такође, скандалозно је било је понашање овог папе када је одржао мису у манастиру Петрићевац, у време његове посете Босни и Херцеговини. Манастир Петрићевац је био, у време Другог светског рата, место масовног покоља Срба који су починиле усташе. Овај папа никада није коментарисао везу римске курије са мафијом. Веза Ватикана и светске мафије увек је била заташкавана.

Папа Јован Павле Други, а све у правцу јачања католицизма, први је промовисао идеју уједињене католичке Европе.

Озбиљан политички контакт Ватикана и Беле куће направљен је непосредно по окончању Другог светског рата. Створен је савез између Ватикана, Велике Британије и САД-а. Ватикан је одиграо једну срамну улогу, о којој је већ било речи у овој књизи у спасавању усташа и нациста у Другом светском рату.

После сусрета папе и америчког председника Регана до кога је дошло 1982. године - два центра моћи склопила су савез. То је био ђаволски савез. Рушење Берлинског зида је требало симболично да означи ново време. Империјално освајање Истока од стране Запада. То војничко и политичко освајање истока из чистог користољубља, названо борба против тероризма, заустављање хуманитарне катастрофе, заштита људских права и ширење слободе, отвориће пут продору Ватиканско - папског католицизма. Кренуо је нови крсташки рат. То је био поход Свете Столице на Православље. Папа је благословио силу. САД и Велика Британија добиле су папски благослов. НАТО је постао мач Ватикана. То је био савез духовног и световног центра моћи. Академија наука Ватикана направила је студију против наоружавања и Регановог програма названог „Рат звезда". По наређењу папе Павла Другог, ова студија је спаљена. Занимљиво је да је лабуристички лидер Тони Блер прешао у католичку веру. И данас, поред свих скандала који га прате, и војне агресије на Ирак, Тони Блер се и даље одржава на власти.

Док је комунизам био после Другог светског рата, оружје запада против Православне Цркве и националне државе, посебно када су у питању православне државе Русија и Србија након рушења Берлинског зида и нестанка комунистичких режима, секте су убрзо преузеле улогу разбијања и православне вере и Православне Цркве. Такође, ту улогу имају и којекакве тзв. хуманитарне организације и масони. На пример, римокатоличка организација „Свети Еђидио“ преузела је на себе задатак уређења политичког живота на Косову и Метохији и заштиту албанске националне мањине. Емисари „Светог Еђидија“ боравили су често од 1990. године на Косову и Метохији. Све је кренуло од решавања питања школства за Шиптаре и програма по коме ће да уче. Тако су се представници „Светог Еђидија“, одмах после Дејтонског споразума, бацили у озбиљну акцију превазилазећи питање школских програма. Првог септембра 1996. године, Слободан Милошевић потписао је уз њихову асистенцију споразум са Ибрахимом Руговом (албански католик) лидером Шиптара на Косову и Метохији. Споразум се односио на „нормализацију“ школског система. Практично, то је значило да се тадашњи председник Милошевић и писмено одриче државног суверенитета на делу српске територије насељене албанском националном мањином. Не само да је у том понуђеном школском програму било много историјски нетачних података и информација, већ су многе ствари у том програму служиле директном ширењу антисрпске пропаганде и стварању одбојности и мржње код албанске деце према Србији. Као последица тога, наравно, требало је да дође и рушење српске државе. Тај споразум са Руговом потписали су Слободан Милошевић, Горан Перчевић и Ратомир Вицо (хрватске националности).

Ватикан, у интересу ширења своје пропаганде, оснива универзитете и финансира медије. Наравно, у Ватикану постоје и они католички свештеници који се не слажу са оваквом политиком Свете Столице и који су окренути искреној хришћанској љубави према православном свету. Међутим, њихов глас тешко долази до изражаја.

Декан Католичког теолошког института у Загребу предложио је, 1993. године наравно не без знања папе, формирање аутономне „хрватске православне цркве“. То је требало да буде само реализација оне политике коју је Павелић, усташки поглавник, спроводио у време Другог светског рата, уз подршку Ватикана.

Ватикан је подржао сваки раскол у Православној Цркви. Своје акције, Ватикан изводи перфидно и бескрупулозно. Тако, на пример, специјални папин изасланик Франциско Паловинети, упутио је писмо, крајем децембра 1969. године, митрополиту црногорско-приморском, господину Данилу чији се оригинал налази у архиви митрополије, а у коме поред осталог пише:

„Свима је јасно да садашњи народ Црне Горе нема више ништа заједничко са некадашњим народом оријентисаним великосрпском идеологијом који ето, може се рећи, потпуно изумире. Нови народ, са новим навикама и новим животом је народ будућности и нових прегнућа, па је Свети Отац Папа вољан да овај народ свесрдно помогне и да га поврати у праву Христову вјеру зашто је вољан и да уложи велика средства... Свети Отац Папа...вјерујући да ће у вама наићи на сарадника у борби да се успостави у Црној Гори права Христова вјера и тај народ поврати и осамостали, као новорођенче Светог Оца Папе. Он је вољан да све жртве поднесе и сва средства за то уложи, па једва чека да се освети Дивни Храм у Титограду и успостави библиотека, доведу мисионари и отпочне помагање тог доброг народа у превођењу правој Христовој вјери. У томе Свети Отац Папа рачуна на вашу сарадњу... уз загарантовану дискрецију."

У новом светском поретку и глобализацији света, Ватикан је заиста постао авангарда - зла. Папа Павле Други јавно се бори против абортуса, а практично обезвређује живот човека. За Свету Столицу постоји селективно право на живот. Света Столица је пригрлила царство земаљско и тиме се определила. Данас је Ватикан најмоћнија финансијска организација. Као партнери у ширењу глобализације света, и Вашингтон и ЦИА и Света Столица имају исти став по питању људске побуне. Они сматрају да на сваком месту побуна мора бити угушена, како ништа не би измакло контроли и заустављању њиховог плана. За разлику од католичке Пољске, некадашњој Југославији наметнут је распад у крви, и то није случајно. После свих ратова, католички простор се ширио и постајао етнички очишћен од Срба. Посебно је то било изражено од 1941-1945. године и у Хрватској и у Босни и Херцеговини, као и у рату од 1991-1995. То се догодило и након НАТО бомбардовања на југу Србије Косову и Метохији. После сваког злочина над Србима, Ватикан би очинском љубављу и раширених руку пригрлио злочиначки државни апарат Хрватске. Данас се посебно инсистира на поништавању Дејтонског споразума и уништењу Републике Српске и поновном стварању унитарне БиХ. Разлог је следећи: једино самостална Република Српска може да сачува себе, српски народ и своју територију. Уколико би РС била у унитарној БиХ, у некој следећој „Олуји" хрватских бојовника, нестало би и Републике Српске и српског народа на простору БиХ.

Сада, после завршеног ђаволског посла, папа и Света Столица покушавају променом реторике да се дипломатским путем приближе Српској православној цркви и Београду. То зову ширењем екуменизма. То је смртоносни загрљај римске цркве. Римокатоличку цркву многи сматрају светским диктатором и тихим тиранином.

Римокатоличка јерархија данас на Косову и Метохији води активну кампању негирања историјских чињеница. Римокатоличка црква на Косову и Метохији шири пропаганду да су православни Срби дошљаци на Косову и Метохији, а да су српске цркве и манастири у ствари римокатолички. Ова пропаганда је и разлог што се често данас чује, чак и од стране УНИЦЕФ-а, да су уништене хришћанске светиње или византијске светиње, а не како јесте, српске православне светиње. Затире се чак и реч српско. Наравно, то је још један вид геноцида, духовног геноцида под командном палицом Свете Столице и Ватикана.

Папа Бедедикт XVI поручио је да ,,мора увек бити јасно да једна Света католичка и апостолска универзална црква није сестра, него мајка свим црквама".

Западна штампа објавила је да је Рацингер био припадник Хитлерове омладине.

Извор: Светлана Петрушић, ,,Косово и Метохија од државе до логора: Како победити глобализам“, Хвосно, Исток: ДК ,,Свети Сава“; Косовска Митровица; Градска библиотека ,,Вук Караџић“; Чачак: Прва српска издавачка комуна ,,ДИС“; Никшић: ,,Вишњић-Подуровић“, 2005.

Приредио за сајт ,,Борба за веру“ Радоман Светковић

Последњи пут ажурирано ( субота, 06 фебруар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.