header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шта се догађа у Грачаници?! Штампај Е-пошта
недеља, 14 фебруар 2010

Поштована редакцијо,

Најљубазније вас молимо да ову вест одмах објавите на свом сајту.

            Еп. Рашко - призренски Артемије заточен је у манастиру Грачаници под снажним војним присуством шведских трупа КФОР-а. Закључане су све капије манастира и унутра пуштају само „проверене кадрове.“

Пред манастиром се налази стотинак духовне деце владике Артемија, верника и монаха који узалуд покушавају да дођу до свог вољеног духовног оца. У току је покушај да се, са благословом Еп. Теодосија, из манастира избаци монаштво одано Еп. Артемију.

Јутрашњој Литургији у Грачаници, коју је служио „администратор“ Атанасије Јевтић, сестре манастира Грачанице одбиле су да присуствује.

У Недељу Православља се очекује да ће се у манастиру Кончу окупити православни Срби поклоници из свих српских земаља да би упутили подршку грачаничком исповеднику и заточенику Еп. Рашко-призренском Артемију.

Група верника Рашко – призренске епархије

Последњи пут ажурирано ( недеља, 14 фебруар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.