header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шиптарска полиција и туђинска војска покривају безакоње Атанасија Јевтића Штампај Е-пошта
недеља, 14 фебруар 2010

           14. фебруар 2010. 16:09

               Извор: Епархија Рашко - призренска

ШИПТАРСКА ПОЛИЦИЈА И ТУЂИНСКА ВОЈСКА  ПОКРИВАЈУ БЕЗАКОЊА АТАНАСИЈА ЈЕВТИЋА

            Одмах након јучерашњег доласка у Епархију рашко-призренску, Атанасије Јевтић са својим пратиоцима прекинуо је интернет и телефонску везу у просторијама Епископа Артемија. Чега се толико плаше, намеће се питање, да можда неко не јави о терору који се чини?

Већ је најављена чистка и за наредне дане, на реду су најпре манастири Бањска и Црна Река. Потребно је, очигледно, уништити и затрти све што је верно и одано Његовом Преосвештенству Епископу Артемију. У остварењу тога циља, нажалост, не преза се нити од призивања у помоћ шиптарске полиције и међународних оружаних снага.

Такође је запрећено монаштву које се уз Епископа Артемија налази у Грачаници, да мора данас напустити манастир и да уз Епископа Артемија не могу остати више од 1-2 монаха. Као подршка своме Епископу и духовнику ка Грачаници је кренуло монаштво из више манастира Епархије, али су јаке снаге КФОР-а и КПС полиције опколиле манастир и не пуштају никога унутра. Око манастира Грачаница налази се и верни народ, кога такође оружане снаге спречавају да уђе у манастир и даде подршку своме Епископу и његовом монаштву.

Шиптарска полиција код Вучитрна је зауставила комби којим су путовали Срби за Грачаницу, у знак подршке Епископу Артемију. Ухапсили су Србина М. Рајковића, ставивши му лисице, уз образложење да имају наређење да га ухапсе, јер је он био један од организатора јучерашњег скупа испред Патријаршије у Београду.

Безакоње и насиље које се спроводи у Епархији рашко-призренској по свему има обележја инквизиције, износе се оптужбе без основа и доказа, изричу се пресуде без суђења, не поштује се било каква процедура, газе се сви људски и Божански закони... Клевете, неистине, конструкције и монтирани процеси су метод који се према Епископу Артемију и Епархији рашко-призренској примењује већ неколико година, тачније пет.

На питање Епископа Артемија након јучерашње седнице Синода, због чега се са толиком журбом сада спроводи процес против њега, уочи почетка Великог поста 15. фебруара, један од Синодалаца одговорио је да уопште није у питању журба, напротив, све то траје већ пет пуних година!

Да ли се можда овим процесом управља из Вашингтона, по налогу Џозефа Бајдена, као што је из Вашингтона пре пет година стигао налог да се мора потписати Меморандум за обнову цркава на Косову и Метохији, а амбасадори западних земаља у Београду упорно, већ дуже време, захтевају да Епископ Артемије буде уклоњен са катедре Епископа рашко-призренског?

            http://www.eparhija-prizren.com/default.asp?idvestep=3936

Последњи пут ажурирано ( недеља, 14 фебруар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.