header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Са заседања Сабора СПЦ Штампај Е-пошта
среда, 25 мај 2011

 СПЦ: Неприхватљиве изјаве из Црне Горе

       Владика бачки Иринеј изјавио је да су за Српску православну цркву нечувене и неприхватљиве изјаве бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића да у Црној Гори треба да постоји јединствена православна црква.

Владика је истакао да су нечувене изјаве председника владајуће Домократске партије социјалиста "о томе да његова партија треба да се бави устројством и организацијом између осталога живота цркве у Црној Гори".

То је апсолутно неприхватљиво и на то ће, како је истакао Иринеј бачки, Сабор СПЦ реаговати.

Поводом заседања Сабора СПЦ које је у току, владика је рекао да је Сабор наставио са разматрањем и анализом стања у појединим епархијама СПЦ и да је било указивања на одређене проблеме у, како је навео, "новонасталим" суседним државама.

Сабор је констатовао да се наставља "судска фарса гоњења" владике Јована у Македонији и регистрација Охридске архиепископије упркос, како је навео владика бачки, критикама које стижу из западних организација које се баве заштитом људских права.

Он је навео да је сагледана и анализирана ситуација на Косову и Метохији уз оцену да црква мора да обезбеди своје слободно присуство и деловање на Косову и допринесе заједничком животу и постојању српске заједнице.

Према његовим речима, неке манастире на Космету штити Кфор, а неке косовска полиција, и за сада нема већих ексцеса.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/139667/SPC-Neprihvatljive-izjave-iz-Crne-Gore#comment-info

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 мај 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.