header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Прехрамбена демо(но)кратија (видео) Штампај Е-пошта
уторак, 13 децембар 2011

 Фармерски закон S-510 под називом „Акт контроле за безбедност узгајане хране“, који је усвојен у америчком Сенату у јуну 2010. године забрањује узгајање, дељење, размењивање или продају прозвода који су израсли у приватним баштама.

Овај закон стриктно прописује америчким фармерима које биљке могу да узгајају, у којој количини и којом технологијом. Уколико фармери или власници малих приватних башти узгајају биљке у „превеликим количинама“ и применом „неадекватне технологије“ као што је коришњење немодификоваког семена, узгајање без прскања и сл, могу доспети под удар санкција предвиђених овим законом. Фармери могу да буду осуђени на новчане или затворске казне, а храна коју прозведу ће бити уништена.

Применом овог закона, велике корпорације успостављају поптуни монопол над призводњом и дистрибуцијом хране. Суштина увођења оваквог прописа није само да корпорације желе да становништво троши само њихове призводе, већ у томе да се сузбије свака могућност преживљавања ван система који оне контролишу.

 

Извор: "Вести011"

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 децембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.