header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Апелациони суд Грчке сматра светогорског архимандрита Јефрема опасним по друштво Штампај Е-пошта
петак, 30 децембар 2011

 Апелациони суд Грчке сматра да је ухапшени архимандрит Јефрем, игуман светогорског манастира Ватопед, опасан по друштво, и да, стога, не би требало да буде на слободи до суђења, извештава „Православние.ру“, позивајући се на Атинску новинску агенцију.

 „Игуман Јефрем је човек у чијој природи постоји склоност к преступничким активностима; он делује с предумишљајем и по унапред сачињеном плану“, - каже се у решењу апелационог суда о хапшењу свештенослужитеља. Суд је такође закључио, да би игуман Јефрем, уколико би остао на слободи, могао поновити кривична дела која му се стављају на терет. „Ако би окривљени био пуштен на слободу, док траје спор с државом односно спорних поседа, веома је могуће да би он учинио и друга кривична дела“, - каже се у решењу.

Игуман Јефрем је био притворен 24.децембра на Светој Гори, а 28. децембра је одведен у најсигурнији затвор Коридалос у предграђу Атине. Оптужба се тиче периода од 2001.-2008. године, када је манастир трампио запуштено језеро на северу Грчке са припадујућим земљиштем за елитну некретнину у власништву државе, чија је вредност, по неким проценама, већа од 100 милиона евра. Сам игуман каже да су све трансакције биле законите, извештава РИА „Новости“.

Министарство спољних послова Руске Федерације је саопштило да је хапшење игумана Јефрема у супротности с решењима Европског суда за људска права, а грчко Министарство спољних послова је одговорило да „не прима инструкције“ по питању људских права.

По материјалу са „Православние.ру“

            приредило Уредништво "Борбе за веру"

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 децембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.