header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вукови у јагњећој кожи Штампај Е-пошта
среда, 17 децембар 2008

ВУКОВИ У ЈАГЊЕЋОЈ КОЖИ

(вероучитељица Ирена и владика Григорије)

         Питам се као родитељ: Шта да радимо у ситуацијама када вероучитељ злоупотреби свој положај међу нашом децом. Присилно терање деце на масовно окупљање радило се само у Брозово време.

Тачно је да вероучитељица Ирена ученике Гимназије приморавала да обавезно присуствују предавању владике Захумско-херцеговачког Григорија. Хвала Богу, сведока имамо на претек. Осим што је дирекно, по сваку цену, како деца кажу, тражила да дођу и 15 мин. пре почетка предавања, како би заузела прва три реда у Дому културе, тражила је  од  разредних старешина и директора Гимназије да позивају децу, само да присуство  буде што масовније!!! Али плашили су се  да и то неће бити довољно. Питам се  где ти је вера, вероучитељице? Зашто  си употребила лаж и обмањивала децу тврдњом,  да ће се заједно са владиком појавити познате звезде (то се баш уклапа са владиком Српске православне цркве, нарочито када беседи о Божићу!). Чега си се плашила? А ако си се плашила, вероучитељице, зашто си дозволила да ти онда деца буду живи штитови? Зар тај твој страх није био поткрепљен изјавом твог идола да су Чачани вехабије - оцеви и мајке те исте деце!!! Питам се ко је тај човек који тако лоше познаје српски језик и нема другу реч, осим турске да употреби? А  ти, вероучитељице, познајеш ли  Српски, Чачански народ?).

Намеће се питање, да ли је вероучитељици Ирени сврака попила мозак кад је Григоријево гостовање поредила (опрости, Боже!) са Господњим доласком у Јерихон!

У сваком случају, вероучитељица Ирена је, као и њен идол Григорије, допринела да то буде што масовнији скуп и да у што већем броју деца схвате са ким имају посла. Смејала су се владици Григорију, али и чудила: КАКО ПУШЕЊЕ НИЈЕ ГРЕХ; КАКО БЛУД, "АКО ЈЕ ИЗ ЉУБАВИ, НИЈЕ ГРЕХ".

Вероучитељице Ирена, да ли ћете Вашег сина тако саветовати: да има пет девојака и са сваком да води љубав? Да ли ћете му дозволити да има и више љубавника у мушком издању, али и одобравати да пуши, па макар и џоинт, само зато што је све оправдано – ако  се ради из ЉУБАВИ!

Тако су вероучитељица Ирена и њен идол предавање на тему љубав, преточили  лукаво у мржњу, мржњу  према  светоотачком предању. Тобожњи, случајни осврт на олтарску завесу, потврђује да је владика заиста антисаборски вехабија.  Зато га питам:

Зашто посумња да „чачанске вехабије“ немају шта да кажу? Имају Чачани да вам кажу много тога, владико Григорије! Али Ваш духовни ниво је тешко достићи, јер бисмо у том случају морали много да се спустимо и да на Ваша врата, у предворју пакла, иза којих станују издајници наших Светих Отаца, уђемо.

А.С.

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 децембар 2008 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 53 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ОБАВЕЗНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ 31.5. У 12 НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У БЕОГРАДУ

Захтевамо ХИТНУ ИЗМЕНУ закона и правилника који прописују ПРИСИЛНУ ВАKЦИНАЦИЈУ СТАНОВНИШТВА У СРБИЈИ!До јуче су на удару игле (доказано НЕбезбедних вакцина), била наша деца, данас су и наши родитељи, затим труднице, хроночно болесни... Без сумње, сутра више нико неће бити изузет од законом обавезног злокобног шприцања, УKОЛИKО ОДМАХ НЕ УСТАНЕМО ДА ОДБРАНИМО СВОЈЕ УСТАВНО И ПРИРОДНО ПРАВО НА СЛОБОДАН ИЗБОР И САЧУВАМО ВЛАСТИТИ ПСИХОФИЗИЧKИ ИНТЕГРИТЕТ!

Видимо се 31.маја у Београду - "Нећу да МОРАМ, хоћу да БИРАМ!“

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.