header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Академик С.Живановић: Римокатоличка „црква“ васпитава у Хрватској будуће кољаче Срба Штампај Е-пошта
понедељак, 30 децембар 2013

        Римокатоличка "црква" никада није престала да шири своју мржњу према свим некатолицима, односно у првом реду према православним Србима и према Јеврејима. У жељи да прошири свој утицај на Исток, она вековима води ту борбу.

Сетимо се само да је Ватикан први признао распарчавање Југославије, да је Ватикан први признао Павелићеву Независну државу Хрватску итд. Још је папа Пије X подржао активну борбу против свих Срба, наглашавајући да су Срби "највећи противници католицизма". Његов следбеник папа Пије XI је званично установио у Италији 1922. године  Католичку акцију са циљем да оствари "социјално краљевство Исуса Криста", односно државу под влашћу Ватикана. У том циљу се главни идеолог католичке акције у Хрватској, и главни идеолог хрватског усташтва, Ханц Иван Мерц, залагао за ширење католичке акције у Хрватској и краљевини СХС. У жељи да утиче и да васпитава хрватску омладину у католичком духу организовао је Орлове да би се супротставио организацији Сокола. Од Орлова су настали хрватски крижари који су били део усташког покрета. Хрватска држава је постала Civitas Dei, или католичка Независна држава Хрватска. Целокупна усташка штампа у  Независној држави Хрватској величала је Ханца Ивана Мерца као свог највећег идеолога. Папа Јован Павле II је прогласио Ханца Ивана Мерца за светитеља Римокатоличке "цркве" у самостану Петрићевац у Бања Луци из кога су ученици Ханца Ивана Мерца започели клање и убијање Срба клањем и касапљењем мале деце у основној школи у Дракулићу. Папа Бенедикт XVI је рекао да се свакодневно сећа у својим молитвама блаженог Ханца Ивана Мерца, који је проглашен за једног од 16  најзаслужнијих католичких светаца. Римокатоличка акција у данашњој Хрватској носи нови назив "Грађанска акција". Ова Грађанска акција је 28. децембра 2013. године организовала у римокатоличком храму Срца Исусовог у Загребу помен поглавнику Независне државе Хрватске Анти Павелићу, вођи хрватских кољаца Срба, Јевреја и Рома, одговорном за увођење у Хрватској најгрознијих расистичких закона и човеку који је руководио клањем, мучењем, пљачкањем, силовањем девојчица и жена, Срба Јевреја и Рома. Према подацима научника из САД преко 1400 римокатоличких свештеника у Независној држави Хрватској је лично убијало, пљачкало и силовало православне Србе, Јевреје и Роме.

 

Мису за Павелића у катедрали Срца Исусова у Загребу и ове године предводио
умировљени Исусовац Станислав Кос
фото: h-alter.org

 

 Јуче је маса хрватских грађана дошла на мису (опело) Анти Павелићу у римкатоличком храму Срца Исусовог  о Загребу, носећи усташке униформе и ознаке усташких кољача. Ефреим Зуроф, директор Визенталовог института из Јерусалима, указао је јавно на пораст фашистичке идеологије у Хрватској и замерио Европској унији за подршку хрватској држави. Власти у Хрватској се нису супротставиле овој фашистичкој провокацији у римокатоличком храму Срца Исусовог у Загребу. Организован је само један мали и незапажен протест тридесетак особа које су носиле транспаренте са знатно умањеним бројем жртава римокатоличког - хрватског терора. Навели су да  је страдало око 20 000 деце, иако је Међународна комисија за истину о Јасеновцу утврдила да је само у Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома убијено 110 000 деце испод 14 година старости. Навели су да је број жртава у Хрватској био око 200.000 наместо да су написали на транспарентима да је Међународна комисија утврдила да је у Јасеновачким логорима убијено преко 700.000  Срба, 23.000 Јевреја и 80.000 Рома. Родни Еткинсон (Rodney Atkinson) бивши британски посланик у парламенту Европе је указао на пораст фашизма у Европским земљама. Европска унија, под утицајем Немачке и Ватикана подржава садашњу државу Хрватску, без обзира на пораст фашистичке идеологије. Упркос чињеници да више десетина хиљада хрватске омладине на поп-концертима и на спортским приредбама у Хрватској узвикује пароле хрватских кољаца из времена II светског рата као "Србе на врбе", "Уби Србина", "Босанце у ланце" и сл. Хрватска је на залагање Немачке и Ватикана  примљена за члана Европске Уније. Истовремено Римокатоличка "црква" у Хрвата одаје у Загребу пошту у катедрали ратном злочинцу, блаженом надбискупу геноцида, кардиналу Алојзију Степинцу, врховном војном викару Павелићевих кољача Срба, Јевреја и Рома.

 

Римокатоличка „црква“ васпитава у Хрватској будуће кољаче Срба:
долазак на мису у мајици са усташким обележјима
фото: РТЛ

 

Штампа и остали медији у Србији тенденциозно пишу о наводним протестима у Хрватској против католичког опела Анти Павелићу, желећи да прикажу како је у Хрватској наводно било некаквих протеста. Стално понављају некакве лажне и умањене цифре пострадалих жртава у Хрватској, непомињући бројеве страдалих од римокатоличког хрватског терора које је утврдила Међународна комисија. Претерано се наглашавају изјаве појединих римокатоличких званичника, те се искривљује права истина о страдању Срба, Јевреја и Рома.

Римокатоличка "црква" у Хрватској деловањем својих свештеника, вероучитеља  и активиста, уз потстицај Бискупске конференције Хрватске сада васпитава нове генерације Хрвата да у будућности кољу, убијају, силују и муче православне Србе. Прослављајући акције из прошлог грађанског рата које су предводили амерички пензионисани официри попут Олује, Бљеска и др. стално прећуткују чињенице да је српско становништво у Хрватској мучено, поклано, поубијано и да је преко 200.000 Срба протерано из њихових вековних домова у Хрватској. О тим страдањима Срба у Хрватској постоје у Лондону бројна документа.

Нажалост, у Српској Православној Цркви има појединих епископа, рођених и васпитаваних у комунистичком режиму, тзв. екумениста који у циљу некаквог помирења са римокатолицима и унијаћења са Римокатоличком "црквом" теже да прећуткују злочине римокатолика Хрвата и мржњу коју су према Србима изразиле бројне папе Римокатоличке цркве. Учествујући у мисама и римокатоличким прославама стилу подршку вековних непријатеља Срба - римокатолика, а не виде да тиме губе подршку православног српског народа. Тако "секу грану на којој седе". Са друге стране Римокатоличка "црква" у садашњој Србији, уз попдршку таквих епископа СПЦ и благонаклоно гледање власти делује офанзивно и шири свој утицај. Прећуткује се вапај избеглог српског народа из Хрватске и заборављају се милионске српске жртве пострадале од руку римокатолика.

Професор др Србољуб Живановић,

 Лондон, Велика Британија 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 31 децембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОMОЛИМО СЕ ЗА ВЛАДИКУ ФИЛАРЕТА!

Обавештавамо наше благочестиве читаоце да владика милешевски Филарет, после немилосрдног неканонског уклањања са своје катедре, болује на ВМА у Београду. Од читалаца очекујемо да ће га поменути у својим молитвама Господу. Боже, спаси Цркву Свога драгог чеда, Светога Саве, и Милешевску епархију, освештану моштима његовим!

 +++

 У покушају да се СПЦ као институција, уклањањем преосталих правоверних епископа, - разруши до темеља и потом несметано уведе у унију с Ватиканом – вековним непријатељем Српске Цркве и српског народа, - једну од кључних улога имају клеветници. Мотиви су различити и испреплетани, али превасходни мотив је  - јудинских тридесет сребреника. У циљу покајања и предупређења онима који клеветом и издајом желе да зараде крвавих тридесет сребреника, ступајући тиме на пут Јудин, објављујемо кратку поуку Светог Владике Николаја („Пролог“ - Расуђивање за 22. април).

Уредништво

+++

У време Сабора у Никеји завађени клирици писаху тужбе један против другог и даваху цару. Цар Константин прими све те тужбе, па и не отварајући сажеже их на пламену свеће. И рече цар зачуђеној околини својој: „кад бих ја својим очима видео епископа, или јереја, или монаха на делу грешном, ја бих га покрио својом хаљином, да нико више не види грех његов". — Тако овај велики хришћански цар постиде клеветнике и затвори им уста. Наша вера забрањује нам да будемо шпијуни туђих грехова а налаже да будемо неумитне судије својих. Болесник у болници заузет је својом сопственом болешћу, те нема ни воље ни времена, да испитује друге болеснике и да се руга њиховој болести? Нисмо ли сви ми у овоме свету као болесници у болници? И не налаже ли кам обична памет, да гледамо своју болест а не туђу? Нека нико и не помишља, да ће се у оном свету излечити од своје болести. Овај свет је само болница и лечилиште, а у ономе нема болнице: онамо је само или двор или — тамница.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.