header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Ексклузивно: Извршено ископавање моштију Светог Оца Јустина Поповића Штампај Е-пошта
четвртак, 12 јун 2014

У манастиру Ћелије код Ваљева данас је извршено ископавање моштију Светог Јустина Ћелијског. Од епископа, чину су присуствовали надлежни владика Милутин (који је суштински био маргинализован) и, наравно, бивши „јустиновци“, а сада главни новотарци у СПЦ („колоси“, по епископу крушевачком Давиду), митрополит Амфилохије и владика Атанасије Јевтић, духовни отац Игњатија Мидића, Григорија Дурића, Максима Васиљевића и сличних хулитеља онога што је учио отац Јустин (Игњатије Мидић је, као што је познато, кључни човек за избацивање Јустинове Догматике са Богословског факултета).

Image

Као што већину ствари у Цркви екуменисти и новотарци раде тајно, у складу са својом самовољом, тако је и овог пута изостала свесрпска саборност када је у питању овај драгоцени чин. Владике Амфилохије и Атанасије су позвали своје госте, углавном Грке (код којих су стекли славу тврдећи да су авини ученици, да би касније постали зизјуласовци, вартоломејевци, бенедиктанци и фрањевци), да присуствују овом чину (било их је и из других православних народа, али опет по њиховом избору), а нису позвали никог од наших старих и угледних калуђера који је Светог аву знао и са њиме саслуживао и његову веру у Христа, васкрсење  и бесмртну душу делио и дели.

Image

Поред моштију Аве Јустина седи лажни  "јустиновац", главни идеолог новотарства у СПЦ, Атанасије Јевтић 

Као што рекосмо, владика Милутин је ту више био као „п(р)отрчко“ – Литургију је, на данашњи дан вађења моштију одслужио митрополит црногорско – приморски и самозвани архиепископ цетињски, Амфилохије (по свему судећи, новотарску, јер је он сад идеолог новотарства), а Атанасије је „уредовао“ у свему другом (кажу да је довео и археолошке стручњаке), при чему је свима са стране било забрањено да присуствују овом чину. Све је снимала и нека ваљевска телевизија, али вероватно за интерну употребу.

Image

 Уместо да овај чин буде торжество свеправославно, радило се у некаквој тајности, као да отац Јустин није био најјавнији исповедник вере, због чега га је Бог прославио чудотворством до данашњих дана. Било како било, њему ћемо се и даље молити да нас заступа код Господа, а његова дела ћемо објављивати на посрамљење лажних „јустиноваца“ и њихове наопаке „теологије“.

Последњи пут ажурирано ( петак, 13 јун 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.