header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх Кирил изразио саучешће поводом смрти свештеника Романа Николајева и монахиње Алевтине Штампај Е-пошта
субота, 01 август 2015

 Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил изразио је саучешће поводом смрти свештеника Романа Николајева, старјешине цркве Свете Татијане у Кијеву, и монахиње Алевтине, житељке Флоровског манастира у украјинској престоници.

„Оно што посебно забрињава је чињеница да су ова мучка убиства свештеника и монахиње извршена управо у тренутку када се наставља отимање храмова Украјинске православне цркве, а у јавности одзвањају лажне оптужбе и пријетње упућене њеним свештенослужитељима, монаштву и вјернима“, каже се у телеграму саучешћа Патријарха Кирила упућеном Митрополиту кијевском и све Украјине Онуфрију, чији је текст у сриједу пренијела патријаршијска прес-служба.

Његова Светост је изразио наду да ће органи закона спровести „објективну и темељну истрагу ових злочина и да ће починиоци бити пронађени и приведени правди“.

У саопштењу се наводи да се Патријарх моли за упокојење пострадалих, укрепљење Украјинске православне цркве, као и за безбиједност оних који су одлучили да живот посвете Богу.

Како је раније саопштено, у сриједу 29. новембра у Кијеву је пронађено мртво тијело 62-годишње монахиње Алевтине са видљивим траговима мучења. Истог дана, од последица прострелних рана нанијетих 25. јула, у Кијеву се упокојио и свештеник цркве Свете великомученице Татијане.

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: interfax-religion.com

Преузето са „Радио Светигора“

Последњи пут ажурирано ( субота, 01 август 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.