header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Галопирајуће отпадништво - сусрет руског патријарха и римског папе Штампај Е-пошта
петак, 05 фебруар 2016

 „Њихове Светости“ Патријарх Кирил и папа Фрањо званично СУ НАЈАВИЛИ СУСРЕТ НА КУБИ 12. ФЕБРУАРА

Служба за информисање Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, коју возглављује митрополит Иларион Алфејев, „с радошћу објављује“ да је патријарх Кирил донео одлуку да се сусретне с римским папом.

Због непотребности и нецелисходности, предстојатељи Руске Цркве до сада нису имали лични контакт с шефовима Ватикана.  Не због одсуства љубави према заблуделој браћи, већ због упорности истих у њиховој латинској јереси и познатих историјских околности – сталне духовне и војне опасности, која је јавно или тајно долазила од папске „столице“. А сада се у званичним документима Православне Цркве, које објављују екуменистички настројени архијереји, та иста столица назива „Светом“, а папа је изједначен по части с православним патријархом. Притом се говори о потписивању некакаве „заједничке декларације“. „Сви хришћани“ (екуменистичка формулација која изједначава јеретике и секташе с православнима)  се подстичу на „усрдне молитве“ за „добре плодове“ апостасијског сусрета римског папе и руског патријарха.

Сам сусрет је планиран за 12. фебруар на међународном аеродрому у Хавани, на оствру Слободе. Као што је раније саопштено, патријарх Кирил и римски папа нису случајно планирали истовремену посету Латинској Америци.

За цењене посетиоце „Борбе за веру“ доносимо и превод изворног документа са званичног сајта Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије:  

 

„ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ МОСКОВСКЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ И СВЕТЕ СТОЛИЦЕ

Московска патријаршија и Света Столица с радошћу објављују да ће се, по благодати Божијој, Његова Светост Кирил, патријарх московски и целе Русије, и Његова Светост папа Франциско, сусрести 12. фебруара текуће године. Сусрет ће бити одржан на Куби, где ће патријарх допутовати у званичну посету и где ће се папа задржати на путу за Мексико. Сусрет ће обухватити лични разговор на Међународном аеродрому 'Хосе Марти' у Хавани и завршиће се потписивањем Заједничке декларације.

Сусрет предстојатеља Руске Православне и Римокатоличке Цркве, који се припрема дуго времена, биће први у историји и означиће важну етапу у односима између две Цркве. Московска патријаршија и Света Столица желе да овај догађај буде знак наде за све људе добре воље, и подстичу све хришћане на усрдне молитве, како би, по благослову Божијем, предстојећи сусрет донео добре плодове“.

По материјалу са „Информ-религија.ру“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 фебруар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.