header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Турски медији оптужили Вартоломеја за умешаност у пуч Штампај Е-пошта
субота, 03 септембар 2016

 Турски медији по први пут су оптужили константинопољског патријарха Вартоломеја за умешаност у неуспели пуч 15. јула, за чијег главног организатора Анкара сматра исламског проповедника Фетулаха Гулена који живи у САД.

На насловној страни часописа „Аксам“ 30. августа се појавио чланак у коме се тврди да су „гуленистима“ помагали ЦИА и Константинопољска патријаршија. Аутор чланка покушај државног удара повезује са зближавањем Турске и Русије. Новина је објавила фотографију из 1990-тих година, на којој су заједно патријарх Вартоломеј и Гулен. 

Као доказ повезаности Вартоломеја и Гулена, новинар се позива на материјал који се приписује америчком дипломати Артуру Хјузу – садашњем амбасадору САД у Јемену. Средином августа, на једном сајту, био је објављен чланак, потписан његовим именом, у коме се тврди да је Константинопољска патријаршија заинтересована за свргавање Ердогана и његовог режима.

Са своје стране, Хјуз је изјавио да он није аутор тог материјала, који је убрзо повучен. Дипломата је такође демантовао информације објављене на страницама „Аксама“.

Извор: odigitria.by

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 септембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.