header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Како ћу пољубити руку Порфирију, који је пољубио руку римском папи? (видео) Штампај Е-пошта
петак, 23 септембар 2016
       Сад више нико не говори о екуменизму или унији зато што је то заслугом наших неких црквених главешина прешло у отворено шуровање са римском куријом и црвенкапицама и утркивању ко ће њежније и понизније пољубити руку римском шефу.

Зато ме и не чуде столице у дубровачкој Православној цркви или у карловачкој, не оне уз зид за старије, болесне и немоћне него као клупе код римокатолика по средини цркава. Можда желе да сједимо, да  не паднемо кад нам буду саопштили вијест о присаједињењу са Римом... А тек кад сам видео снимак како митрополит Порфирије, сав сретан и усхићен љуби руку римском папи и клања му се до земље, обузе ме страх и нелагода, како ћу се сагнути и пољубити руку своме владици који ме толико понизи. Јер да је тамо отишао приватно, без мантије и не у име СПЦ или епархије у којој и ја живим, некако би ми било лакше, а ово више нису мале ствари, овдје се ваља нешто крупно.

Ја се надам да ће Бог драги дати нам снаге и помоћи и отворити нам очи да у злим намјерама спречимо паписте да нам не приреде изненађење. А прича са посвећењем Алојзија Степинца није готова, бар што се нас Срба тиче, јер ријечи Степинчевог фратра у жупи Стара Ријека који десницом Србе покрштава а лијевицом битла нож коље оне који нису научили Здраво Маријо још одзвањају у нашим ушима...

  

Миро Рајлић,Ново Место

Последњи пут ажурирано ( петак, 23 септембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.