header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Свети Теофан Затворник: Љубав – венац хришћанског живота
МИСИОНАР
Friday, 21 October 2016

 Један законик приступио Господу и упитао Га како да наследи вечни живот. Законик, будући човек који је изучавао од Бога нам дат закон, и који се у закон уздао, и сам је требао да зна одговор. Због тога Господ га упитао: Шта је написано у Закону? Како читаш? (Лука, 10:26). Законик је прочитао: Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свом снагом својом, и свим умом својим; и ближњега свога као самога себе. ( Лука 10:27 ). Тада му Господ рече: Право си одговорио; то чини и живјећеш. ( Лука, 10:28 ).

Детаљније...
 
Хрвати актуелизују усташку творевину "Хрватску православну цркву"
СВЕТ ОКО НАС
Friday, 21 October 2016
          Наиме, они су последњих дана почели интензивно да сакупљају потписе како би званично регистровали Хрватску православну цркву! Тако су 10. октобра на интернет-страници „хрватска православна црква” апеловали на све вернике да дају своје потписе и тиме убрзају упис ХПЦ у регистар.
Детаљније...
 
Оливера Икодиновић: Ко је убио Моторолу?
СВЕТ ОКО НАС
Friday, 21 October 2016

 Убиство једног од лидера устаника у источној Украјини Арсенија Павлова (33), познатијег по надимку Моторола, узбуркало је украјинску и руску јавност. Постоји више верзија о наручиоцима и извршитељима овог злочина, али и о евентуалним последицама.

Детаљније...
 
Одговор на њу ејџерску фразеологију "православних" екумениста
Антиекуменизам
Thursday, 20 October 2016

 Свети Владика Николај

ЖЕТВЕ ГОСПОДЊЕ

- Хајд, још мало да разговарамо, света браћо моја, докле још има времена, да може брат са братом и богољубац са богољупцем разговарати, докле није дошло време, да само злотвори вичу, а браћа шапућу.

Детаљније...
 
Њу ејџерске опсервације руског патријарха
Свејерес екуменизма
Thursday, 20 October 2016

 патријарх КИРИЛ дао резиме своје посете содомитској антицркви

Јер кад реку: мир је, и нема се шта бојати,

онда ће изненада напасти на њих погибао

као бол на трудну жену, и неће утећи.

(1.Сол.5,3)


"Јер, уједначитељима људи, народа и вера, највише ће сметати Христос,

Неуједначитељ и Неуједначиви. Како би се могла уједначити истина са лажју?

Лаж се не противи овом уједначењу, она га тражи, али јој се истина противи."

Свети Владика Николај

Детаљније...
 
Александар Ткаченко: О здравом васпитању: тући се или не?
МИСИОНАР
Wednesday, 19 October 2016

 Тући се или не – ето у чему је дилема. Притом, у питању није нека апстрактна дилема, већ врло животна и „горућа“ (врло актуелна) када говоримо о васпитању дечака у хришћанској породици. Да ли дечак треба да се брани у тучи на улици? Да ли православни дечак треба да се потуче? Несумњиво је да је сваки православни родитељ у неком тренутку био принуђен да се замисли над овим проблемом.

Детаљније...
 
Митрополит Амфилохије и Мило Ђукановић – део истог миљеа
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
Wednesday, 19 October 2016

 Помаже Бог браћо!

Јављам се из Црне Горе. Већ сам Вам писао уназад неко вријеме, али сам осјетио потребу да се опет јавим. Овога пута је у питању актуелна политичка ситуација у Црној Гори и догађаји од претходне ноћи. Црна Гора је у политичком процјепу и подјели, Мило Ђукановић "владар" Црне Горе је никада слабије прошао и поред силних куповина гласова и репресије.

Детаљније...
 
Новак Ђоковић хиландарски крст заменио фенг-шуи аметистом
СВЕТ ОКО НАС
Wednesday, 19 October 2016
         Новак Ђоковић последњих недеља око врата више не носи хиландарски дрвени крст. Сада је његова амајлија камен аметист.
Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Како ћемо се спасти?
МИСИОНАР
Tuesday, 10 July 2012

 Шта нам је чинити? Како ћемо се спасити? Наше спасење је лако. Не кажем ти да идеш тамо у неку спиљу на Светој Гори и да се замонашиш. Не кажем ти да узмеш бројаницу, као света Марија Египћанка и да идеш у пустињу и да тамо живиш тешким испосничким животом. Не кажем ти да напустиш своју жену и децу. Не кажем ти да идеш на брдо, не. Остани са својом женом и децом у друштву и веруј, да, да верујеш поред толиких доказа да постоји Бог. Лако се спасити на тај начин.

Детаљније...
 
"Јутарњи.хр" открива садржину писама патријарха Иринеја папи Фрањи
Србоцид
Tuesday, 18 October 2016

 U prvom pismu papi Franji patrijarh Srpske pravoslavne crkve piše: ‘Mi Vas, Vaša Svetosti, molimo da pitanje kanonizacije kardinala Stepinca skinete s dnevnog reda i prepustite nepogrešivom Sudu Božjem’

Motiviran isključivo željom da se zadovolji veliki i opravdani interes javnosti, ali i da se prestane manipulirati neinformiranim građanima, među njima i vjernicima, kako katoličkim tako i pravoslavnim (ali i drugim, židovskim, na primjer), zamolio sam patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) gospodina Irineja da me primi na razgovor kako bih iz prve ruke saznao što točno smeta SPC-u u najavljenoj kanonizaciji zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca. Susret se dogodio u subotu 28. studenoga u sjedištu patrijaršije, u Beogradu, a razgovor je trajao nešto više od sat vremena.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 20 of 7892
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Папу да проклињете јер он ће бити кривац

Свети Козма Етолски

 

Отсекли смо Латине од нас ни због каквог другог разлога, но зато што су не само шизматици, него су такође и јеретици. Због тога је потпуно неправилно ујединити се са њима".

Св. Марко Ефески

 

Сведочанства западних учитеља не признајем, нити прихватам. Петпостављам да су они покварени, јер у стварима православне вере не може бити компромиса.

Св. Марко Ефески

 

Уколико се удаљујем од њих, утолико се сједињујем са Истином и са Светим Оцима, правим богословима Цркве; а који себе прибрајају унијатима (папистима) такви далеко стоје од Истине и од блажених Учитеља Цркве.

Св. Марко Ефески

 

 Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства и за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми са папизмом на челу. А сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес.

Ава Јустин, Православна Црква и Екуменизам

 

...Папистичко-протестантски екуменизам са својом псевдоцрквом и својим псевдохришћанством нема излаза из својих смрти и мука без свесрдног покајања пред Богочовеком Господом Христом и Његовом Православном Црквом. ...Без покајања и ступања у Истиниту Цркву Христову неприродно је и бесмислено говорити о неком уједињењу „цркава", о дијалогу љубави и интерцоммунио.."

Ава Јустин, Православна Црква и Екуменизам

 

КАТОЛИЦИ СУ ИЗМИСЛИЛИ НОВУ ГЛАВУ, понизивши Једину Истиниту Главу Цркве - Христа; лутерани су отпали и без главе остали; англиканци такође; код њих ЦРКВЕ НЕМА; савез са Главом је прекинут, нема свесилне помоћи, а Велијар војује свом снагом, лукавством и све држи у својој прелести и пропасти. Много је оних који пропадају у безбожништву и разврату.

Свети Јован Кронштатски

 

Узрок свих лажи римокатоличке цркве је гордост и признање папе за стварну главу Цркве, и то још непогрешиву.

Свети Јован Кронштатски

 

Код католика глава Цркве уопште није Христос, него папа, и католици за папу ревнују, а на за Христа, и њихова ревност у вери увек прелази у страствени, човекомрзачки фанатизам, острвљени фанатизам, фанатизам крви и мача (ломаче), непомиривости, дволичности, лажи, лукавства.


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.