header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Епископ РПЦ Пантелејмон (Шатов): Ако је Бог љубав, онда је и човек љубав
МИСИОНАР
недеља, 23 новембар 2014

 Зашто би милосрђе било компликовано: рецимо, кад те моле да даш — дај, кад можеш да помогнеш — помози. Али да ли су сви људи призвани на пожртвованост ради ближњег? Можда је ово посао којим треба да се баве социјалне службе, а не Црква? Да ли добра дела могу да нанесу штету души?

Детаљније...
 
Одговори Светих Отаца на питања мирјана
РЕЧ СВЕТООТАЧКА
понедељак, 13 април 2009

 1) Због чега је неопходно крстити се, зар није довољно бити добар човек и чинити добра дела?

Чини ми се да они који су пуни добрих дела а не маре за Бога, личе на леш мртваца који, мада прекрасно одевен нити то осећа нити му то користи. (Свети Игњатије Брјанчанинов)

          Ако је неко и добар по делима, а није запећачен водом и Духом, неће ући у Царство Небеско. (Свети Кирил Јерусалимски)
Детаљније...
 
Валентин Катасонов: Капитализам и Православље
СВЕТ ОКО НАС
недеља, 23 новембар 2014

 Живимо у свету алузија и прећуткивања. Чини се да имамо слободу, а онда схватимо да постоје теме које не треба дирати, чак ни постављати питањa о њима. Наступила је ера „политичке коректности “ и „аутоцензуре“. У свим временима људи су постављали следеће питање: „У каквом свету живим?“ Покушавали су да нађу одговор. У данашње време питање типа „у каквом свету смо се ми, Руси, нашли на почетку 21. века?“ чује се сасвим ретко, и одговори на њега најчешће су неразумљиви. Власт на таква питања не даје одговоре и отворено их се плаши.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Како треба да изгледа српска грађанска класа?
Текстови Владимира Димитријевића
субота, 22 новембар 2014

 СВЕТАО ПРИМЕР ИЗ ЧАЧКА

Комунисти су уништили србско грађанство, које је било познато не само по свом материјалном статусу, него, пре свега и изнад свега, по спремности на жртву на заједницу. Од Илије Коларца до Симе Андрејевића Игуманова, и даље, траје нит оних који су остављали задужбине своме роду, и тиме (а не пљачком) доказивали да су елита. И данас има светлих примера који показују да је могуће бити заинтересован за заједницу, за претке и потомке; и који своје добро чине без намере да из тога извуку корист за себе и своје „пословне подухвате“.

Детаљније...
 
Најпознатијем хакеру на свету прети смрт јер је открио тајну илумината
СВЕТ ОКО НАС
субота, 22 новембар 2014
 Жив човек је пред нама, он постоји, ухапшен је и мисли да ће бити ликвидиран јер је хаковањем открио незамисливу тајну владара света: Биће бачена нуклеарна бомба на један град и то ће бити изговор за обрачун са свим земљама које сметају...
Детаљније...
 
Уредништво: Осврт на две антиправославне изјаве Владете Јеротића, гуруа српских екумениста (видео)
ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА
петак, 21 новембар 2014

 И одговарајући Исус рече им:

Чувајте се да вас ко не превари.

(Матеј 24,4)

Подстакнути писањем на једном форуму, погледали смо на Јутјубу исечак из емисије „Агапе“ телевизије „Студио Б“. У емисији су, на тему разлике између римокатолицизма и Православља, говорили др Владета Јеротић и београдски надбискуп  Станислав Хочевар.

Детаљније...
 
Муслимани граде “српске” цркве и плаћају “српске свештенике”
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 21 новембар 2014

 Да ли је тачна страшна тврдња из наслова да нам цркве граде, а свештенике плаћају муслимани? Недавно је на порталу “КМНовинеизашо текст о томе да је Теодосије “освештао” прву цркву коју гради тзв “република Косово”!

Детаљније...
 
Антихрист долази (крај)
АПОКАЛИПСА
четвртак, 20 новембар 2014

 ЈУДЕЈСКО МЕСИЈАНСТВО: ОД БАР КОХБЕ ДО РАБИ ШНЕРСОНА

Још од Христовог времена, лажне месије јављале су се и међу Јеврејима, што је имало поражавајуће социјалне и духовне последице. Пред крај Христовог јавног служења, јеврејске верске вође биле су јединствене у ставу да Исуса треба уклонити са њиховог пута. Урбани, колаборационистички садукеји и строги, сепаратистички фарисеји, дошли су до истог закључка. Господ им је одговорио страшним упозорењима о судбини Његовог изабраног, али бунтовног народа: њихов од Бога засађени виноград биће одузет од њих (в. Мт. 21; 33-44), њихова кућа биће напуштена и пуста (Мт. 23; 37-38), а храм и град биће порушени (Мт. 24; 1-2, 15-20). Због тога ће градске жене рећи: Благо нероткињама, и утробама које не родише, и дојкама које не дојише, док ће народ говорити горама: Падните на нас (Лк. 23; 27-31).

Детаљније...
 
Како секте врбују нашу децу
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 20 новембар 2014

 Слађан Мијаљевић:  "У Србији се нико не обазире на пошаст која годишње однесе бројне младе животе, али и немогуће је утврдити тачан број секти у Србији, јер су многе од њих између 2009. и 2012. године званично регистроване као религијски покрети."

Детаљније...
 
Антихрист долази (2)
АПОКАЛИПСА
среда, 19 новембар 2014

 Ли Пен

ЛАЖНЕ МЕСИЈЕ КРОЗ ИСТОРИЈУ И ДАНАС

И данас има много лажних месија. О њима говори амерички истраживач секти и тоталитарних култова, Ли Пен, чији текст у наставаку доносимо.  

СУНГ МИУНГ МУН

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 20 of 6286
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.