header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Хришћански послодавац и радник
МИСИОНАР
субота, 01 август 2015
        По хришћанском учењу није сваки труд и рад благословен, већ онај који је на добро људи. Ако служи егоистичним интересима или удовољавању гресима духа и тела, рад није богоподобан. Творећи, човек је са-стваралац, сарадник Бога. Вернику, ма које хришћанске деноминације, уколико је упознао веру, није тешко да зна како треба да поступа, био он радник „на своме“, или „туђем“, послодавац.
Детаљније...
 
Знаци последњих времена
АПОКАЛИПСА
среда, 19 новембар 2008

 "Издаће један другога и омрзнуће један другога" (Мат.24,10), кад наступи прогон због вере, каже Господ. Издаће и омрзнуће јер никад нису ни волели, него су се љубазно осмехивали и брбљали о евхаристијском јединству...

+ + +

 Има православних који неће ни да чују да живимо у последњим временима. "То су болесне фантазије", веле. Међутим, само духовно слеп човек не види оно што се дешава као знак предстојеће одлучне борбе Јагњета Божијег са зверима таме: и то борба коначна, након који долази Страшни Суд. Наравно, како је говорио руски мислилац Лав Тихомиров, последње време зависи од нас самих; то јест, ако православни принесу искрено покајање због свог богоодступништва, ако се врате Христу и Цркви - Господ ће одложити Дан Његовог Другог доласка, омогућујући човечанству да се и даље спашава; али, ако људи буду упорни у својим гресима - онда заиста нема шта да се чека, и час је близу.

Детаљније...
 
Патријарх Кирил изразио саучешће поводом смрти свештеника Романа Николајева и монахиње Алевтине
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
субота, 01 август 2015

 Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил изразио је саучешће поводом смрти свештеника Романа Николајева, старјешине цркве Свете Татијане у Кијеву, и монахиње Алевтине, житељке Флоровског манастира у украјинској престоници.

Детаљније...
 
Зид Плача је део израелског протокола
СВЕТ ОКО НАС
субота, 01 август 2015

 Државни гости мораће у будућности да посећују и најсветија места Јудаизма у старом делу Јерусалима

Израелски државни посетиоци ће у будућности бити праћени и до Зида плача у старом граду Јерусалима. Министарство спољних послова је донело сходну резолуцију. Тренутно протокол за званичне посетиоце обухвата посету Институту за холокауст Јад Вашем, израелском Парламенту, као и гробу Теодора Херцла (1860-1904), пионира савремене јеврејске државе.

Детаљније...
 
Александар Минкин: Под влашћу манијака (крај)
МИСИОНАР
петак, 31 јул 2015

 Нека буде борба непрестана 

Борба са телевизијом пуна је неочекиваних обрта.

У понедељак, 21. априла, објављен је први део Манијака. Тамо је доказано следеће: ТВ емисије о педофилима повећавају број педофила. Између осталог, поменута је емисија Времечко.

Детаљније...
 
Кијевска хунта рачуна на помоћ Фанара у оснивању „независне цркве“ у „независној Украјини“
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
петак, 31 јул 2015

 Председник кијевске хунте Порошенко сматра да у Украјини треба да буде основана сопствена „помесна православна црква“ и да рачуна на подршку Константинопољског патријарха.

Детаљније...
 
У Кијеву убијена православна монахиња Алевтина на дан мученице Алевтине
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
петак, 31 јул 2015
          После свештеника Романа Николајева, у Кијеву је убијена и монахиња Флоровског манастира који припада Украјинској православној цркви која је део РПЦ.
Детаљније...
 
Александар Минкин: Под влашћу манијака (4)
МИСИОНАР
четвртак, 30 јул 2015

 Фабрика људождера

У Русији постоје два народа – један је јаван, други тајан. Јавни народ не воли телевизију. Гледа, али је не воли. Сва социолошка истраживања показују да су људима дозлогрдили скандали, да је постала одвратна нискост и суровост, крв, подлост, идиотски хумор, настраности... А сви рејтинзи (који одражавају "вољу народа") показују да се људима баш то допада. Људождерство има огроман рејтинг, а рејтинг педофилије скала не може ни да покаже.

Детаљније...
 
Поука о значењу воштаних свећа
МИСИОНАР
недеља, 29 март 2009
          На част и похвалу предака наших служи, браћо хришћани, то, што су они чували и пазили древни и побожни обичај, те су доносили у храм Божији восак, или начињене од њега свеће, и припаљивали их пред иконама, као своју жртву Богу и угодницима Његовим, од трудова и усрдности своје. Но морамо признати на срамоту нашу, да је тај побожни обичај цркве наше нагрђен и изопачен од данашњих хришћана.
Детаљније...
 
Кратко размишљање на дан који је изменио свет
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 30 јул 2015

 6. августа навршава се 70 година од експлозије атомске бомбе изнад јапанског града Хирошима. У 8:15 по локалном времену, бомба названа "Мали дечко" (Little Boy), напуњена са 64 кг уранијума, активирана је 580 метара изнад центра града.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 20 of 6960
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 20. јул / 2. август

СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА
 

+++

 

 

Бити против екуменизма – значи стајати у Христу,

чак и ако се иде против патријарха

и свих оних који љубе руку папи.

 

Абхаски пустињак Константин


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.