header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Закулисне игре Синода у стварању америчког раскола
ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА
Monday, 09 December 2019
          Као што смо већ известили, Синод Београдске патријаршије је 25.новембра одржао седницу на којој је донео одлуку - акт  (овде:) у коме шаље последње упозорење „Епископском савету Српске Православне Цркве у Северној, Средњој и Јужној Америци“, односно америчким расколницима – Лонгину, Иринеју и Максиму,  да најкасније до 1. марта 2020. године сазову  ванредно заседање Црквеног сабора у Северној и Јужној Америци на коме би се спровела одлука Синода од 25. септембра 2019. године о поништавању свих одлука овог Сабора, које се „тичу устројства епархија Српске Православне Цркве у Сједињеним Америчким Државама донетих на заседању од 13. до 16. јула текуће године.
Детаљније...
 
Поглавар Антиохијске Цркве: Признање „ПЦУ“ је недопустиво
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
Monday, 09 December 2019

 Његово Блаженство патријарх Јован Десети је потврдио да његова оцена деловања Константинопољске патријаршије остаје непромењена.

Поглавар Антиохијске Православне Цркве Његово Блаженство патријарх Велике Антиохије и целог Истока Јован Десети сматрао је и сматра да је признавање такозване „Православне цркве Украјине“ од стране Грчке и Александријске Православне Цркве недопустиво и достојно сажаљења.

Детаљније...
 
Ексклузивно: Стефан Каргановић: Зачетак новог раскола
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
Monday, 09 December 2019

 Текст у "Борби за веру", Шта учинити са расколницима из Америке - нове чињенице (документи) изузетно је узнемирујући. Свакоме ко је способан да знакове објективно тумачи јасно је да је у америчком расејању на хоризонту нови црквени расцеп. Припреме су већ увелико обављене, првотни покушаји су извршени, остаје само да се види да ли ће благовремено бити предузете делотворне противмере да се пуч у расејању Српске православне цркве спречи.

Детаљније...
 
Уредништво: Ексклузивно: Јереј Зоран Ранковић предложен за декана Богословског факултета у Београду
ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА
Sunday, 08 December 2019
           Као што је наш сајт већ известио (овде:), на Богословском факултету постала су позната имена кандидата за декана. Прошле недеље од могућих кандидата подршку већине на Наставно-научном већу добио је јереј др Зоран Ранковић, редовни професор.
Детаљније...
 
Ексклузивно: Ванредни Црквено-народни Сабор за Северну и Јужну Америку у фебруару следеће године
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
Sunday, 08 December 2019

 После Синодског ултиматума тројица расколника Лонгин, Иринеј и Максим били су приморани да пристану на сазивање Ванредног Црквено-народног Сабора. Наиме на седници такозваног Централног Савета одржаној у Чикагу која је одржана 6-7 децембра ове године, донета је одлука да се спроведе у дело одлука Св. Арх. Синода и да се сазове нови Црквено-народни Сабор у Клир-вотер на Флориди 29. фебруара 2020 године.

Детаљније...
 
Митрополит Августинос Кандиотис: Које значење има крст?
МИСИОНАР
Tuesday, 05 June 2012

 Чему нас поучава, драги моји крст? Узмите оловку и бележите. Шта да пишете? Као што деца у школи уче да је 2 + 2 = 4, тако и крст је =. Шта је крст? Мислите да је то само једно дрво које уколико целивамо, спашени смо? Велику погрешку чините, не стоје тако ствари.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Истина или лаж (интервју - видео)
Текстови Владимира Димитријевића
Saturday, 07 December 2019
 
 
Тезе о “монтенегринској аутокефалности””: разговор са др Зораном Чворовићем
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
Saturday, 07 December 2019
        Нико од српских патриота није против државности Црне Горе. О питању самосталности Црне Горе могу да одлучују само они који живе у Црној Гори, а ми, српске патриоте, знамо да наша браћа у Црној Гори нису политички малолетни да им треба свесрпски тутор.
Детаљније...
 
Секташи из украјинске "ПЦУ" поново на Светој Гори
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
Saturday, 07 December 2019
         Према наводима сајта такозване "Православне цркве Украјине", али и грчког портала www.vimaorthodoxias.gr, делегација ПЦУ предвођена Павлом "митрополитом" Одесе, боравила је на Светој Гори од 23. до 26. новембра.
Детаљније...
 
Архиепископ Никифор (Теотокис): Беседа о кажњавању грешника у овоме свету
МИСИОНАР
Friday, 06 December 2019

 Недоумицу око тога зашто се слепи родио као слеп разрешио је Богочовек Исус, рекавши да се родио слеп, да би се Бог прославио у њему. Међутим, кажњавања којима и до дана данашњега видимо да се кажњавају многи људи, бацају многе нездравомислеће и надмене, који се осмељују да оповргавају свепремудри Промисао Бога, безграничнога у моћи, у бездан неразумности.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 20 of 11071
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ДУШЕКОРИСНЕ  ПОУКЕ ИЗ ОПТИНСКЕ ПУСТИЊЕ:
(избор и превод са руског: "Борба за веру"
 
"Када је Бог у твојој лађи, то не значи да олује неће бити, већ да твоја лађа неће потонути".
 
"Јеванђеље је као падобран - неће ти користити ако је затворено".


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.