header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА

      Ставови изнети у писмима посетилаца представљају ставове аутора тих писама. Ти се ставови могу, али не морају нужно слагати са ставовима Уредништва сајта. Уредништво писма посетилаца објављује у циљу вођења унутарцрквеног дијалога, без кога нема изласка из садашње духовне кризе.„Православни Срби из Западне Аустрије“: Осврт на писмо „Православних Срба из Аустрије“ од 11.04.2017 Штампај Е-пошта
среда, 19 април 2017
          Христос Васкрсе,

и ми желимо да изразимо своју радост и захвалност Вама драги Православни Срби из Аустрије поводом Вашег осврта на поменуто писмо (овде:)

Детаљније...
 
„Православни Срби у Аустрији“: Одговор на осврт „Православних Срба из Западне Аустрије“ Штампај Е-пошта
уторак, 11 април 2017

Бог Вам помогао, 

драга браћо и сестре у Христу Господу из Западне Аустрије!

Дозволите нам најпре да се срдачно захвалимо  Уредништву интернет странице „Борба за веру“ што су са нашег блога преузели и објавили Православној браћи и сестрама,  читаоцима ове  странице, наше прошлогодишње писмо Патријарху Иринеју.  Такође желимо да изразимо своју радост и захвалност и Вама, драги Православни Срби из Западне Аустрије, поводом Вашег  осврта на поменуто писмо (овде:).

Последњи пут ажурирано ( уторак, 11 април 2017 )
Детаљније...
 
Драган Николић: Поводом полемике Димитријевић - Радојчић Штампај Е-пошта
петак, 07 април 2017

Поштовани,

Пратећи наведену преписку двојице господина, као неко кога интересују духовно-теолошке размене мишљења, приметио сам поделу на модернисте и оне који то нису или прате тренд времена са дозом конзервативизма.

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 април 2017 )
Детаљније...
 
Осврт на: „Православни Срби у Аустрији“: Писмо Патријарху Иринеју Штампај Е-пошта
четвртак, 06 април 2017

Помаже Бог,

Обраћамо се директно потписницима наведеног писма (овде:) и питамо вас, зашто се нисте предходно обратили надлежном епископу СПЦ? Зар не знате да је и епископ СПЦ члан такозване епископске конференције у Аустрији, којом управља фанарски митрополит? Зар такве „епископске конференције“ нису усвојене на скупу прошле године на Криту? Зар то није потписао и Србски патријарх? Риба од главе смрди или мирише.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 11 април 2017 )
Детаљније...
 
Верник из Македоније: Као одговор на полемику Димитријевић - Радојчић Штампај Е-пошта
понедељак, 03 април 2017

>>БЕСЕДА СВЕТОГ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА О СТРАХУ ГОСПОДЊЕМ

Повод за ово писање дао ми је један проповедник речи Божије, који је саставио целу једну књигу својих беседа. У тој књизи он говори само о љубави према Богу и ближњему, а никако не спомиње страх Господњи. Дошао је к мени и питао ме да ли сам читао његову књигу и како ми се свиђа.Читао сам књигу”, рекох, и нашао сам да је врло красно сачињена.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 април 2017 )
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 9 of 732
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.