header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow БОРБА ЗА ВЕРУ
Лажне месије и пророци Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
четвртак, 08 јануар 2009
Детаљније...
 
Теодул Прости: Духовно виђење оца Симона Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
понедељак, 05 јануар 2009

 ИЗНЕНАДНА  ПОСЕТА

           Oд свог рукоположења, које је било пре више од 20 година, отац Симон је свакодневно служио Свету Литургију. Пре оца Симона у манастиру је игуман био његов духовни отац, који је и увео правило свакодневног служења Свете Литургије, а и сам је служио свакодневно више од 30 година. Такав поредак је изузетно напоран и за манастире у којима служи више јеромонаха. Оцу Симону такав манастирски поредак никада није тешко падао. Његова љубав према Богу и своме роду, давала му је снаге да издржи све напоре које такав поредак изискује.
Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Европа је јерес! Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
уторак, 30 децембар 2008

 ГОВОРИ СРПСКОМ НАРОДУ КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР

(69)

           Жалио се Господ на свој негда избрани народ јеврејски говорећи: Бијем их али их не боли. Ударио је Господ грешну Европу са два тешка рата за нашега века, и не зна се да ли ју је заболело? У оба случаја ударио је Господ Србију страшније него и једну другу земљу. Да ли је то Србе заболеле? По чему бе се ценило да их је заболело. Прво по томе што би разумели да их је ударио Господ због њихових греха и друго што би се исправили, то јест што би се променили, очистили и обновили, те не би више били отпадници и самовољници који заслужују сваки дан батине. Шта значи за Србе исправити се?
Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Увредили смо Господа, кажњени смо Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
уторак, 30 децембар 2008

 Говори српском народу кроз тамнички прозор

Што оставише закон мој и не слушаше гласа мојега, него ходише за мислима срца својега и за идолима – зато, ја ћу нахранити тај народ пеленом и напојићу га жучи

(Јер. 9,13).

Највећи Јеврејин постао је, дакле, тужилац Јевреја. Није тешко замислити ни највећег Србина као тужиоца Срба. Свеци Божји могу да трпе дуже од свих осталих људи, али не могу колико Бог. Свевишњи Бог може несравњено дуже да трпи него ли сви свеци Његови. Зато ми и певамо уз Велику недељу: ''Слава долготерпјенију Твојему, Господи!'' Питате ли зашто би нас Свети Сава могао тужити Богу? Заиста, за две или три ствари могао нас је тужити.

Детаљније...
 
Немачка сведочанства о хрватском геноциду над Србима Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
недеља, 28 децембар 2008

 СВЈЕДОЧЕЊЕ  ХЕРМАНА НОЈБАХЕРА

      Лични Хитлеров пријатељ и њемачки координатор војне и цивилне власти за Балкан Херман Нојбахер у књизи „Специјални задатак на Југоистоку 1940-1945. Извјештај једног летећег дипломате”, која је објављена у Гетингену 1956.г., пише да је после распада Југославије „букнуо хрватски ратни поход освете и уништења православног српства, који спада у најсвирепије акције масовног убиства цијеле свјетске историје; то је била балканска освета према омрзнутом Балкану.”
Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 211 - 251 of 251
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Обавештавамо читаоце да су за преузимање слободне нове књиге нашег сарадника Владимира Димитријевића: ШТА СЕ ЗГОДИ КАД СЕ ЏЕНДЕР РОДИ: (овде:);

КАНОНИЗАЦИЈА АЛОЗИЈА СТЕПИНЦА: ИЗАЗОВИ И ОДГОВОРИ (овде:)

+ + +

СВЕТОСАВСКИ РАДИО ИЗ ЧИКАГА:


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.