header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПОДСЕЋАЊА arrow Подсећање: Посета блаженопочившег патријарха Павла Русији (видео)
Подсећање: Посета блаженопочившег патријарха Павла Русији (видео) Штампај Е-пошта
петак, 20 октобар 2017
        Пре 15 година, остало је многима у сећању, тадашњи српски патријарх Павле посетио је Русију на позив некадашњег патријарха московског и све Русије Алексија Другог. Он се тада, између осталог, срео и са председником РФ Владимиром Путином.
 

Српски патријарх је био веома цењен не само у Русији него у целом православном свету. У Москви је био дочекан са свим почастима које су му припадале.

Током посете Русији српском патријарху је уруцена награда 'За изузетан допринос уцвршцивању јединства православних народа'. Патријарх Павле и Алексије Други служили су и заједничку литургију у Успенском сабору Кремља.

Подсетимо, Патријарх Павле рођен је као Гојко Стојчевић 11. септембра 1914. у селу Кућанци. Био је српски патријарх од 1. децембра 1990. па све до смрти. Умро је на ВМА 15. новембра 2009. На вечни починак испратило га је 600.000 људи.

Извор: „Курир“

Последњи пут ажурирано ( петак, 20 октобар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.