header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ arrow Ексер за мртвачки сандук екуменизма стиже из Аустралије!
Ексер за мртвачки сандук екуменизма стиже из Аустралије! Штампај Е-пошта
уторак, 12 децембар 2017

 Навикнути да свакодневно слушамо, гледамо или читамо лоше вести – лепе вести, као неки суперсонични авиони, прелете преко нас тако да их и не региструјемо, а камо ли да мало размислимо о њима. Једна таква вест, радосна вест која храни наду, нам долази из Аустралије – тачније из канцеларије Митрополије аустралијско-новозеландске:

Српско Православно свештенство Митрополије аустралијско-новозеландске, на челу са својим Архипастиром, Епископом Г. Силуаном, одржало је редован годишњи састанак од 14. до 17. марта 2017. године у манастиру Светог Саве у Илајну, Викторија.

Свештено братство у једномислију и одлучно, поучено искуством живота Цркве у Аустралији и Новом Зеланду, стоји на становишту да нисмо у могућности да будемо пуноправни део организација чији рад стоји у супротности са свим оним што верном народу проповедамо, па стога ни Националног савета цркава у Аустралији. Наше свештенство није спремно да буде само неми сведок и пасивни посматрач у раду поменутих тела које често својим одлукама стоје у директној супротности са учењем наше Православне Цркве. (овде)

Сазнајемо да је епископ Силуан био под великим притиском од стране “свемоћног” руководства “Националног Савета цркава” да повуче одлуку о иступању Митрополије СПЦ из ове Аустралијанске филијале “Светског Савета цркава”. Показавши расуђивање духовног старца и ако је по годинама релативно млад – владика, бивши задојен богословљем Светог оца Јустина (на коме је магистрирао) је као пастир добри категорички и неопозвано извео пуноћу СПЦ Аустралије и Новог Зеланда из овог јеретичког клуба. Надамо се да ће се овај “пелцер” из српске дијаспоре у Аустралији “примити” и развити у здраве плодове васцеле СПЦ, те, ако Бог да, да наша Светославска Црква иступи из јазбине Светског Савета Цркава – што би и било канонски исправно, јер саборска одлука о иступању СПЦ из ССЦ постоји још од 1998. године.

Овим одлучним кораком и не скрећући ни “милиметар” од јединомислија са својим свештенством и паством, владика Силуан је засветлео својим примером, осветљавајући секуларизмом и екуменизмом навејан пут светих и богоносних отаца наше помесне Светосавске Цркве. Аксиос! Достојан!

 

Извор: "Кротки Лафови"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 децембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.