header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Још новотарија у Руској Цркви: поседак на црквеном амвону+
Још новотарија у Руској Цркви: поседак на црквеном амвону+ Штампај Е-пошта
четвртак, 31 мај 2018

 29. маја 2018. године. Алма-Ата. У недељној парохијског школи Светог Апостола и Јеванђељисте Јована Богослова, при храму посвећеном Покрову и Свим Светима, одржана је свечаност поводом завршетка школске године.

          Овом празничном догађају присуствовао је и митрополит астанајски и казахстански Александар.

На крају свечаности хор парохијске школе извео је неколико световних (!!!) нумера. Ученици су предали архијереју букет цвећа и заблогодарили му на посети, - саопштено је на сајту митрополитанског округа Републике Казахстан.

Поседак на Амвону
 

 ___________________

+ АМВОН (грч: άμβων - узвишење), данас у храмовима уздигнути подијум на солеји, обично за висину једне степенице, испред иконостаса. Са амвона ђакон за време богослужења изговара јектеније, чита Апостол и Јеванђеље. Са амвона се држи проповед, а при крају Литургије, свештеник иза амвона, са западне стране, окренут према истоку у правцу Царских двери, чита Заамвону молитву.

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 31 мај 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.