header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow "Вика је у Содому и Гомору велика и грех је њихов грдан" (1. Мој.18,20)
"Вика је у Содому и Гомору велика и грех је њихов грдан" (1. Мој.18,20) Штампај Е-пошта
недеља, 08 јул 2018

 Помаже Бог браћо и сестре!

Шаљем вам овај преглед вести у Србији и питам се!

Да ли је случајно да после посете ватиканског црног гласника и параде педера у Црнограду, Србију погоде овакве поплаве?

Oд Бога вам свако добро!

- Невреме које је погодило општину Косјерић у поподневним сатима оштетило је путну структуру, а градске улице су биле поплављене.

„Бујица је за кратко време направила потпуни хаос. У Брајковићима и Галовићима вода је однела путеве које смо у претходна два месеца санирали. Велики труд нестао је за кратко време, а да не помињем материјалне трошкове“, каже Жарко Ђокић, председник те општине за „Глас западне Србије“.

- Након невремена које је погодило Ивањицу, на територији целе општине проглашена је ванредна ситуација.

- Обилна киша изазвала је огромне проблеме у селима Девићи, Остатија, Брусник, Луке и Међуречје.

- Јако невреме праћено олујним ветром и градом захватило је око поноћи општину Аранђеловац у којој је уведена ванредна ситуација, јавља дописник РТС-а.

Највише је страдао центар Аранђеловца, бујични потоци и река Кубршница поплавили су стамбене и пословне објекте, оштећене су саобраћајнице, бујица је носила и путничке аутомобиле.

Од удара грома на Букуљи су оштећени антенски стубови, у селу Копљари дошло је до великог одрона, због велике количине воде наредних дана могу да прораде клизишта.

- Услед падавина које су задесиле западну Србију, на територији општине Љиг проглашена је ванредна ситуација, односно у Качерском крају где су и пре 15 дана биле поплаве.

„Нису биле велике падавине, али је попустила брана у Горашима која нам је направила велики проблем, не само у Качерском крају, него на целој територији општине Љиг и ми смо сад на терену са ватрогасцима и са нашим стручним службама“, изјавио је за Глас западне Србије председник општине Драган Лазаревић.

Он је додао да је тренутно најкритичнија ситуација у месној заједници Козељ којој је немогуће прићи.

„Непроходан је пут Љиг — Козељ, где је у овој ситуацији немогуће прићи тој месној заједници. Оно што је најважније, јесте да нема људских жртава. Све што је до нас, ми дајемо од себе и идемо тамо да покушамо да са неке друге стране приђемо до те месне заједнице и да видимо шта је преко потребно тим мештанима“, рекао је Лазаревић.

- Чачанска насеља Кулиновци, Атеница, Трнава и Лозница су најугроженија јер је вода продрла у подруме и сутерене у скоро стотину кућа. Набујале Лозничка, Атеничка и Трнавска река носиле су муљ, блато.

- Из кабинета председника општине Горњи Милановац саопштено је да су велике бујичне воде буквално однеле комплетну инфраструктуру на подручју рудничких села Трудељ и Драгољ, у којима је у прекиду и снабдевање електричном енергијом.

Подсетимо, ванредна ситуација уведена је у општинама Рашка, Смедеревска Паланка, Велика Плана, Пожега, Ивањица, Љиг, Горњи Милановац, Аранђеловац и Лучанима, а обилне падавине трајаће, како је најављено, до уторка наредне недеље.

 

 Александар

Последњи пут ажурирано ( недеља, 08 јул 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.