header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow А Синодрионови првосвештеници и даље ћуте...
А Синодрионови првосвештеници и даље ћуте... Штампај Е-пошта
четвртак, 26 јул 2018

 Како јављају сарадници „Борбе за веру“, епископ милешевски Атанасије Ракита јутрос је опет био у алкохолисаном стању, и то у толикој мери да је са патерицом (владичанским штапом) полупао два ормара у владичанском двору и све што је било у њима. По двору је распршено стакло и предмети који су били у ормарима.

        Шта је прави повод за овакав испад епископа Атанасија није познато, али се претпоставља да је у питању страх изазван чињеницом да га је патријарх Иринеј у Подгорици у протеклу недељу (на хиротонији епископа Методија) потпуно игнорисао. Прошао је поред њега, што би се рекло, као поред турског гробља. Ни једну једину реч нису проговорили.
 
 42. Апостолско правило:
 Епископ или свештеник или ђакон, који се предаје игри (коцкању) и пијанству, или нека престане, или нека буде свргнут.
 

 Шта ће се даље догађати и када, нико не зна, па ни сам патријарх.

Наши сарадници такође јављају да је и патријарх у страху - плаши се да ће клупко наставити даље да се одмотава и да ће се отворити још неке афере, што би на крају могло довести до самог врха екуменистичко-новотарске јерархије.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 26 јул 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.