header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ЕПАРХИЈСКЕ НОВОСТИ arrow Братство православних Срба из Канаде: Велики Инквизитор cе увек враћа на место злочина
Братство православних Срба из Канаде: Велики Инквизитор cе увек враћа на место злочина Штампај Е-пошта
четвртак, 07 фебруар 2019

Епископ Теодосије долази о празнику Света Три Јераха у госте у Канаду да доврши оно што је започео у име Синода 2015. године. У манастир у Милтону сазвани су сви свештеници да спонтано потпишу спонтано спремљену петицију којом од врха СПЦ траже да се умировљени Владика Георгије уклони из Канаде (читај: куће, која ће се дати на продају како би се онда паре поделиле на равне част..) Долази Тео са својим Досијеом.

Јуда из Корените

Како се хвали тако и ради. А хвали се својим најближима, оним заверенички најинтимнијима, да су безмало сви епископи, а и сам патријарх СПЦ, његове верне брзоловеће вижле. Довољно је само да он звизне па да они јурну на ловину.

Зна се, његова је ловина само једна и само живи да њу улови, да је његови одани хунтерхундс растргну. Само да улови свога бившег владику Георгија коме се био заклео и да ће га следити као Христа самог.

У његовом духовништву, ипак, постоји њих више. Није само један Христос. Како се ког дана пробуди, он прелистава каталог коме ће и каквом Христу тога дана да служи.

И ево га, опет је зазвиждао тај непомјаник, Јуда Искоренитски.

И ево, опет је први, на попин звиждук, јурнуо јуношни Велики Инквизитор, Тео Досије. Додуше послао га је његов старешина, патријарх. Има Искоренитски на старешини документацију из младости, кад је овај припуштан од тетке да смирује свог демона блуда иза манастирских зидова.

Тео самозвано чува господњи Досије и по њему зна ког епископа може да шамара и затвара као разбојник. Ком епископу може да нуди нагодбе. Коме може да ломи кичму без икаквих бојазни или последица. Јер, њему је ту моћ дала виша сила и од саме љубави Христове. Он је благослов добио лично од Џо Бајдена, и да он треба да буде епископ Косово-Метохијски, а не онај кљакави старкеља који се усудио да стане пред Бајден-сотону и не дозволи му улазак у Дечански манастир.  Како је било благословено од американских деспота, тако је амбасадом УСАбеоградском и патријархом амероизабраним, било и испуњено.

Ако лаже Викиликс не лаже рог.     

Буре нафте и сто кила рибе (Епископ Оцеубица и његово Косовско завештање)

Тихо и тајно најављен је долазак Тео Досијеа у Канаду, у милтонски манастир, о слави света Три Јерарха. Ту ће се сакупити, на звиждук и завереничка братија да сви заједно, под диригентском паклицом Тео Досијеа, потпишу петицију да се уклони умировљени Владика Георгије из Канаде. Искоренитски обожава диригентске палице. Оне му служе да се сакрије и да се свима представља како је он то морао - нужно! - да одбрани цркву. Или нуждено?

Баш како је морао да потроши све до цвоњка са рачуна Епархије свих 700.000 долара, јер све је могло само ако Прота Искоренитски одобри, чак и свештенички пензиони фонд оде у џепове малобројне похлепне братије.

Сад, кад нема више новца смислио је лукавац нови извор: „Дотући ћемо Георгија и продати кућу, најмање милион и двеста, а може и милион ипо, и ето нам лагодних три наредне године.“ Звиждук је проминуо Патријаршијом београдском и Велики Инквизитор Тео са Досијеом кренуо у казнену експедицију. Искусан је он утоме.

Ето га, поново се Велики Инквизитор враћа на место злочина.

Баш као што се оно славодобитно вратио да преузме отети штап из руку свога духовног оца Владике Артемија. Ради тога га је и физички пребио - виде се шамари и на видео снимку - какав подлац у глумљењу смиреноумља.

Каубоји воле песничаре и таквима и поверавају власт да им буду вазали. Што не би? Дао је Косово за буре нафте и сто кила рибе. Како су се радовали Бајденови ђаво-умпрофоркаубоји.

Ти који си се окитио владичанским чином, боље би било да си умро од зиме и глади! Боље би било и да сте сви ви монаси помрли од истог! Више би срца српских угрејали таквим, Кнезлазревским, подвигом него вашим уживањем у овосветовном понизном ждрању те такве рибе и живљењу угрејани том нафтом.

Не чусте ли Лазара чији глас и сада небом одјекује: ...рђом капо док му је колена!  И грејали би сте срца, нама и будућима, на векове.

Овако?

Никоме не причај нигде, ни о нафти ни о риби. Себе, Тео Досије, како хоћеш, али не срамоти Српство. Нико није могао продати ни Српство ни Косово за нижу цену!

Дивно (ти) је убогој сиротињи (кад постане осиона) бити џет-сет-великоинквизиторско-епископство.  

Истражно саслушање, други део

Ево шта се спрема у Милтону.

Искоренитски и братија су сачинили петицију коју је Тео Досије оверио и сада долази да их све нагна да сваки потпишу ту петицију и да, противно законима Канаде, они изгнају владику Георгија из земље.

Свештеници петионичари?

Чисто православље по Христу! Сигурно једном од оних Христоса из каталога Искоренитског!

Тео Досије, у најмању руку, крши уставни поредак земље у коју долази као гост, Канаде, а у којој су и сво свештенство само гости. И поред свих виза и пасоша које имају. Нека се поближе распитају код надлежних. Али Тео Досије верује да он и овде има миропомазно зелено светло Бајденово. Потписивање ће бити на света Три Јерарха у Милтону. А онда ће Тео Досије или Митрофан лично, да трчи са петицијом у Синод!

Биће то као и истражно саслушање што је било у Хамилтону 2015 године. Нека само неко проба да не оптужи владику Георгија? Чик, да то видимо! Ту су и Искоренитски и Тео Досије да таквога одмах свуку и отму му мантију. Немој да би који од братије одбио, како каже Искоренитски „не то, ни за живу главу, мајчин сине!“

Нема врдања, мајчин сине, Бајденова је то инквизиција која немилосрдно ломи кичме епископске за своје личне потребе пљачке епархијских каса. Зна се, припадне и бакшиш оданим кичмоломцима, као Искоренитском.

Шта фали још једном станчићу у Флориди, кад се већ изјаловила обећавана дипломатска Брисел-столица?

И све ово и поред одлука канадског суда да нема никакве основе за кривично гоњење владике Георгија. Суда који су изабрали и на који су Владику Георгија гонили баш ови што сада пишу петиције.

Ма шта је канадско судство ако не доноси одлуке какве жели христоиздајничко свештенство, Искоренитским предвођено? Шта је канадско судство за онога кога је сам Бајден миропомазао? Једноставно је, нека само позове Тео Досије телефоном 211. Или нек укуца на претраживачу 211Ontario.ca. Па, нека види вајни епископ ко, како и када може кога да истера из ове земље; и да му отме гарантовану имовину.

О лумпенсвештенству

Види се да је то, овакво, свештенство добро изучило своје комунистичке школе. Што је било комунизма у српским земљама, сад је остало да га проводе овакви, комунизмом проверени, кадрови СПЦ. „Погуби, протерај и отми“ стара је девиза пролетерских политкомесара, сада комесар-политсвештенства.

И увек у рушењу епархија СПЦ исти, проверени комунистички метод. Нађе се један попа који би прекоредног владичанства да се докопа. Тај послужник, „одоздо“ завапи о својој угрожености и одради све за њих „одозго“. Јер мора ЦК-Синод СПЦ-а да покаже вајну бригу за своје „доње“ и да их „малене“, биберчиће, штити од грозних, наводних неман-епископа, зверова. А онда дође принудна управа над епархијом: администратор, патријарх, митрополит или ко други, Тео Досије, да покупи касу. Све то налаже тај „јадни“, „угрожени“, „мали“, попа гладан велике власти. Ех, то јадно лумпенсвештенство.

Ваљда ће ускоро неки од поменутих почети себи да зида пирамиду за гробно место, али шупљу. Треба све то накупљено и награбљено понети у простран, удобан гроб, за трошкарење тамо, на оном свету. 

И сада је припремљен наводни завршни чин. Долази да га спроведе Тео са својим Досијеом. Да он оконча владичанство умировљеног епископа Георгија. Да отме имовину од милтонске Епархије Канадске. Тај комад земље и купљен са наменом баш ту, да би се проширило манастирско имање. Да он распрода то, узме свој тал и остави братији део на нерадничко весеље кроз наредне 2-3 године.  А ти народе, што си све то дизао и изградио, гледај! Немаш, народе, право ни да зуцнеш, џабе што сто си у тас стављао, планирао где шта да се дигне, и опет од себе одвајао да попове у Канаду доведеш да Христу служе.

А Тео Досијеа и свеће занимају. Поучен је од брата, ужичког велетрговца свећама и воском. Браца Теов снабдева сво српско црквено воскарско-свећарско тржиште. Могао би бизнис да се прошири и у интернационалне воде? Мултинационално, бајденовски, што да не? Ето још разлога Тео Досијеу за међународна путовања и међународне дневнице. (Тео Досијеу и Синодској комисији 2015. на име дневница и путних трошкова 32,000 евра.)

Што да не, што да не? Борба за трговину свећама на „територији“, по храмовима, СПЦ иста је као и борба мексичких нарко-картела за доминацију трговином дрогом. Па, ко ће коме да учини, ако неће брат брату, и Тео Досије своме.

Само док реше, биће и за свеће мртвих!

„Православно и христијански“.

Напред у нове доларске победе, анаксионична одбраћо! 

Бог свима Србима само добро дао,

Братство Православних Срба,

Канада

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 07 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 105 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.