header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Кад ли ће се лаковерни Срби опаметити: Секташ и надрилекар Мирољуб Петровић: „Ја сам Албанац“
Кад ли ће се лаковерни Срби опаметити: Секташ и надрилекар Мирољуб Петровић: „Ја сам Албанац“ Штампај Е-пошта
петак, 08 фебруар 2019

 У обраћању Дритану Абазовићу, председнику Грађанског покрета УРА у Црној Гори, који је Ђурађа Кастриота Скендербега назвао "помиритељем на овим просторима", Петровић је изнео своје виђење односа два завађена народа.

         „Ђурађ Кастриот је био велики човек. Они који знају историју знају да је био и Албанац и Србин, исто као што сам и ја и Албанац и Србин. Ја се јавно хвалим тиме што сам Албанац, али не негирам ни своје српско порекло“, рекао је Петровић у новом видеу, у коме се иза њега у крупном плану види застава Албаније.

„Албани су Илирско племе, а Илири су добили име по чувеном Илирију, сину једног од 12. синова Израиљевих. Само име Илирије, по коме су Илири добили име, значи Божији Лавови. Дакле, на просторима Балкана живе потомци изабраног божијег народа“, објашњава Петровић.


„Нажалост то нас не уче у школи, уче нас да смо настали од мајмуна. Када бисмо знали историју, знали бисмо да термин Србин и Албанац значи исто, јер Илири су семитско или српско племе. У Индији су Семите звали Сармима, или Сарбима, дакле Срби и Албанци су синоними… Дакле, Срби и Албанци су браћа и то је знао одлично Ђурађ Кастриот Скендербег“, закључује контроверзни надилекар.

О албанској застави која стоји иза њега рекао је:

„Ова застава коју видите, коју држим код мене у соби, то је застава чувеног јунака Ђурађа Кастриота Скендербега који је био војсковођа свих добрих људи без обзира на веру и нацију, као што је то био и мој чукунђед Војвода Радоња Петровић, гувернер свих брда.

Кад видите ову заставу немојте да видите да је то непријатељска застава, без обзира да ли сте Србин или Албанац, пољубите је. Ја је љубим као заставу Скендербегову, највећег јунака 15. века“.

 

Извор: "Курир"

 

Повезани текстови:

- "Чувајте се да вас ко не превари" или о фалсификованом преводу Светог Писма 

- Владимир Димитријевић о Мирољубу Петровићу, још једанпут

- Мирољубу Петровићу 

- В. Димитријевић: Одговор читатељки „Борбе за веру“ поводом њеног писма о Мирољубу Петровићу 

- Ненад Генералски: О Мирољубу Петровићу 

-

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.