header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Ванредна вест: Епископ новограчаничко-средњозападноамерички Лонгин стао на страну „јуде“ Максима!
Ванредна вест: Епископ новограчаничко-средњозападноамерички Лонгин стао на страну „јуде“ Максима! Штампај Е-пошта
понедељак, 15 април 2019

 Како „Борба за веру“ сазнаје, петиција против самопроглашеног мајмуна и јеретика Максима Васиљевића увелико се спроводи широм Америке. У петак и суботу 12-13. априла у манастиру Нова Грачаница одржана је Годишња епархијска скупштина на којој учествују свештеници са по два делегата из својих црквено-школских општина.

Већина свештеника ове епархије потписала је петицију у којој траже од Св. Синода и Сабора да предузму канонске мере против Максима и зауставе га у покушају стварања раскола. Док су свештеници потписивали петицију, владика новограчаничко-средњозападноамерички Лонгин је стајао пред вратима сале и убеђивао свештенике да не потписују петицију „јер немају епископски благослов“. Главни организатори петиције су угледни прота и професор на теолошком факултету Милош Весин и  свештеник Саша Петровић из Оклахоме, Небраска, који је тесно повезан са четничким организацијама  од којих је чак добио и титулу војводе. Максимови свештеници-шпијуни прота Недељко Лунић и Александар Новаковић такоће прискачу у помоћ очајном владици, али не успевају да спрече незадовољно свештенство да бране своју Цркву од јеретика и отпадника. Александар Новаковић је уживо извештавао Максима ко све потписује петицију, док је Недељко Лунић  чак звао телефоном свештенике по Калифорнији покушавајући да их убеди да не потписују петицију.

 Епископ Лонгин Крчо

Свештеник Саша Петровић је такође одржао предавање о аутокефалији у којем је  пред свим присутним свештеницима и пред владиком Лонгином назвао Максима јеретиком и мајмуном, што је изазвало смех код свештеника који су се неколико минута смејали и поздравили предавање великим аплаузом.

Максим позива Лонгина и врши притисак на њега да заустави петицију како зна и уме. Другог дана Скупштине појављују се агенти ФБИ (као делегати) и Лонгина притискају да учини оно што му је Максим наредио. 

При крају Скупштине заподенула се жучна расправа у вези буџета и епархијског пореза. Пошто су финансије у епархији увек у центру интересовања јер се послује у сивој зони, у помоћ пристиже Лонгинов и Максимов џокер -свештеник Драган Петровић из Индијанаполиса (перјаница новотарства у овој епархији), који доводи децу из омладинског департмана да држе говоре и декламују, неби ли се што више одузело времена и скренула пажња са главне теме.

Самопроглашени потомак мајмуна Максим Васиљевић

Делегати се буне и траже да се дечији програм одвоји од седнице и бизниса. У том реч узима прота Бранислав Кончаревић који тражи да се на дневни ред стави Максимов потпис на Криту који се тиче наше дијаспоре, уместо што се расправља о споредним темама. Лонгин добија тамно црвену боју лица која прелази у модру боју. Он брутално прекида оца Бранислава и наређује му да седне и да ћути. За тим почиње хистерично и неконтролисано да вређа проту Бранислава, помињући чак и децу и породицу. Нико до сада није видео Лонгина тако бесног и избезумљеног, тако да су сви мислили да ће добити инфаркт или шлог. Лонгин почиње да прети свештеницима који су потписали петицију коју је назвао „нецрквеном“. Такође је рекао да нам не треба ни аутокефалија ни српство и да није битно да ли смо Американци или Срби. Очигледно је било да се био уплашио због тога што је ова вест процурела у народ сада после три године од екуменистичког сабора на Криту, а он је такође био један од учесника и ћутао је о овоме. Ни једног момента није споменуо Косово и Метохију! Седница се завршила у хаотичном стању и то без икакве резолуције, јер је Лонгин чуо да свештеници желе да у резолуцији осуде Максимове јереси и хуле на Св. Саву и Српску Цркву, па је одуговлачењем и куповином времена у томе и успео.

Сада Лонгин врши притисак на свештенство  да повуку потписе са петиције, говорећи да је никада неће изнети пред Свети Архијерејски Сабор. Остаје да се види колико ће у томе успети.

Српски народ треба да зна истину о Лонгину, а то је да он није про-српски епископ како се представља на банкетима када држи говоре, већ пијун Максима и ЦИА. (то показује и чињеница да се већ три године узастопно није појавио на прослави Видовдана коју сваке године организује Српска Народна Одбрана у Чикагу, са којом је потпуно прекинуо сарадњу). Већ неко време Лонгин скрнави свету Литургију и помиње америчког председника и америчку зликовачку војску на Великом входу.

Иначе, како сазнајемо, петиција у Максимовој епархији је прошла боље него што се очекивало, с тим да је поред пензионера потписало и 5 парохијских свештеника који се не плаше Максима и који су спремни да бране своју Цркву од јереси. Два пензионера које је Максим бесправно отерао у пензију пре времена, осокољени овом акцијом против Максима, најавили су тужбу у којој ће тражити да им се исплати изгубљена плата за 4 године, тако да ће ова тужба, како се очекује, Максима натерати да капитулира и побегне из Калифорније.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.