header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Урушавање епархије милешевске (наставља се...)
Урушавање епархије милешевске (наставља се...) Штампај Е-пошта
среда, 24 април 2019

 Као што је већ писано у ранијим текстовима о уништењу и разарању епархије милешевске, епископ, још увек, Атанасије Ракита не мирује. Наиме, Атанасија Ракита наставља са терором и зулума које ни Османлије нису чиниле.

       Јавност треба да зна, да је Атанасија Ракита забранио духовнику манастира Милешева, који је  високопоштован и у народу веома цењен, оцу Леонтију да саслужује са њим, напао и напада игуманију мати Аквилину и претио њеним сестрама да ће их преместити из манастира Милешеве у друге празне манастире, само зато што се држе заједно као ратнице Христове и које неће директиву западних амбасадора и других плаћеника који урушавају цркву Христову.

Епископ Атанасије, овај пут наставља своје лудило још горе и јаче. Најављује овај "епископ" да ће манастир Милешеву претворити у мушки манастир, а монахиње преместити у друге празне манастире у епархији, којих је из дана у дан све више и више. На велику жалост, овај тзв. архипастир својом очинском не бригом и хришћанском "љубављу " успео је да отера половину монаха, а неколико древних светиња и да закључа.

Овај задатак да манастир Милешеву претворити у мушки манастир добио је по наредби из америчке амбасаде, а све са циљем да се зада тешак ударац Српској цркви и да епархију милешевску потпуно уништи. И због тога, милешевско сестринство се оштро побунило и супротставили намери Атанасија Раките. Јер само те монахиње знају како су Милешеву градиле и правиле и подизале из пепела. И сам патријарх Иринеј је рекао да је манастир Милешева једна од најлепших светиња Српске цркве.

Манастир Милешева је најбројнији манастир у целој епархији милешевској и баш због тога Атанасије Ракита покушава да то уништи и протера, а на то место доведе једног од својих верних људи (иако му је веома мало остало верних и оданих у епархији) оца Теофила настојатеља манастира у Прибојској Бањи. Какво је стање у самој епархији да се јасно закључити, када о. Теофил сем манастира у Прибојској Бањи, опслужује манастире Дубница и на Воденој пољани. Један монах иде на три манастира, што јасно указује шта се дешава и како се урушава епархија милешевска.

Атанасију Ракити није стало ни до светиња, а да не говоримо о верној пастви. Њему је главни циљ да покупи што више новца и да обезбеди довољне приходе својој супрузи Александри Јуришић и деци. Пред нама је да видимо коју ће Александра и Зоран Јуришића добити позицију у манастиру Милешеви? Можда главног кустоса у музеју или главног и одговорног уредника радија Милешева.

Морамо и ово напоменути да је прва одлука овог архијереја била тзв. препорука свештеницима да Свету Литургију служе са отвореним дверима како би све било "једнообразно" у целој епархији. Ова одлука му је у старту пропала, јер је 99% свештеника одбило. Те Атанасије Ракита исту и повлачи. Из овога видимо, да епископ какав је Атанасије Ракита нема уопште ауторитета  међу било ким у епархији, почев од радника, преко богослова и студената, па све до монаха и свештеника. Овце у њему нису препознале доброг пастира, већ вука у јагњећој кожи.

Забринуто свештенство

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.