header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Урушавање епархије милешевске (наставља се...)
Урушавање епархије милешевске (наставља се...) Штампај Е-пошта
среда, 24 април 2019

 Као што је већ писано у ранијим текстовима о уништењу и разарању епархије милешевске, епископ, још увек, Атанасије Ракита не мирује. Наиме, Атанасија Ракита наставља са терором и зулума које ни Османлије нису чиниле.

       Јавност треба да зна, да је Атанасија Ракита забранио духовнику манастира Милешева, који је  високопоштован и у народу веома цењен, оцу Леонтију да саслужује са њим, напао и напада игуманију мати Аквилину и претио њеним сестрама да ће их преместити из манастира Милешеве у друге празне манастире, само зато што се држе заједно као ратнице Христове и које неће директиву западних амбасадора и других плаћеника који урушавају цркву Христову.

Епископ Атанасије, овај пут наставља своје лудило још горе и јаче. Најављује овај "епископ" да ће манастир Милешеву претворити у мушки манастир, а монахиње преместити у друге празне манастире у епархији, којих је из дана у дан све више и више. На велику жалост, овај тзв. архипастир својом очинском не бригом и хришћанском "љубављу " успео је да отера половину монаха, а неколико древних светиња и да закључа.

Овај задатак да манастир Милешеву претворити у мушки манастир добио је по наредби из америчке амбасаде, а све са циљем да се зада тешак ударац Српској цркви и да епархију милешевску потпуно уништи. И због тога, милешевско сестринство се оштро побунило и супротставили намери Атанасија Раките. Јер само те монахиње знају како су Милешеву градиле и правиле и подизале из пепела. И сам патријарх Иринеј је рекао да је манастир Милешева једна од најлепших светиња Српске цркве.

Манастир Милешева је најбројнији манастир у целој епархији милешевској и баш због тога Атанасије Ракита покушава да то уништи и протера, а на то место доведе једног од својих верних људи (иако му је веома мало остало верних и оданих у епархији) оца Теофила настојатеља манастира у Прибојској Бањи. Какво је стање у самој епархији да се јасно закључити, када о. Теофил сем манастира у Прибојској Бањи, опслужује манастире Дубница и на Воденој пољани. Један монах иде на три манастира, што јасно указује шта се дешава и како се урушава епархија милешевска.

Атанасију Ракити није стало ни до светиња, а да не говоримо о верној пастви. Њему је главни циљ да покупи што више новца и да обезбеди довољне приходе својој супрузи Александри Јуришић и деци. Пред нама је да видимо коју ће Александра и Зоран Јуришића добити позицију у манастиру Милешеви? Можда главног кустоса у музеју или главног и одговорног уредника радија Милешева.

Морамо и ово напоменути да је прва одлука овог архијереја била тзв. препорука свештеницима да Свету Литургију служе са отвореним дверима како би све било "једнообразно" у целој епархији. Ова одлука му је у старту пропала, јер је 99% свештеника одбило. Те Атанасије Ракита исту и повлачи. Из овога видимо, да епископ какав је Атанасије Ракита нема уопште ауторитета  међу било ким у епархији, почев од радника, преко богослова и студената, па све до монаха и свештеника. Овце у њему нису препознале доброг пастира, већ вука у јагњећој кожи.

Забринуто свештенство

 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +

Молимо наше цењене посетиоце да се помоле Богу за здравље и спасење душе раба Божијег Александра.

Уредништво

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.