header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поводом посете председника Србије Александра Вучића Сабору СПЦ Штампај Е-пошта
среда, 15 мај 2019

 Како „Борба за веру“ сазнаје, на седници Сабора СПЦ у понедељак, председник Србије Александар Вучић најпре је ушао у сукоб са митрополитом Амфилохијем. Разлог томе су перманентни Амфилохијеви напади на њега.

          Бискуп Гргур је устао да брани Амфилохија, рекавши „шта год да урадиш, знај да ћеш бити крив“, на шта му је Вучић одговорио да он (Вучић) има троје деце коју неће морати да крије као неки, па шта год да му буде. На шта је председник Србије конкретно алудирао остаје непознато, али симптоматично је да бискуп Гргур после тога више није смео ни да писне. Чак се ни Жељка Јевтић, плаћена пљувачица“ у Гргуровој служби, још увек није огласила у „Блицу“ да "опере" свог финансијера.
 

Вучић је такође извадио папире којима је свима показао да духовни оцеубица, екумениста и новотарац Теодосије, има косовско држављанство и да је он издајник Косова. Такође, Вучић је питао Теодосија где су 5 милиона евра које је Влада Србије њему дала и где су те паре нестале. Теодосије је после тога заћутао.

Владика банатски Никанор тражио је одговор од председника Србије зашто је лезбејку поставио за премијерку, на шта му је овај одговорио „да боље да гледа у своје двориште“.

Патријарх Иринеј је све време ћутао.

На патријарховој страни били су владика бачки Иринеј, митрополит загребачко-љубљански Порфирије, епископ крушевачки Давид и епископ врањски Пахомије.

Сви остали епископи су јуче негодовали зашто је патријарх слагао новинаре да Вучић има подршку и његову и целог Сабора.

Међутим, због „путер на глави“ и „страх ради јудејскога“ и сви епископи "бунтовници" напрасно су постали "пацифисти", попут самопроглашеног екуменисте и пацифисте патријарха Иринеја.

 

Фото: "ТАНЈУГ"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 16 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.